Akın’dan HDP’li vekillere tepki

TBMM’de düzenlenen yemin töreni sırasında HDP’li vekillerin İstiklal Marşı’na eşlik etmemesi ve ardından HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İstiklal Marşı ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Büyük Birlik...

Akın’dan HDP’li vekillere tepki

TBMM’de düzenlenen yemin töreni sırasında HDP’li vekillerin İstiklal Marşı’na eşlik etmemesi ve ardından HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İstiklal Marşı ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi(BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın; “Bu ülke hepimizin. Ama şu bir gerçek ki; burası bir Türk yurdudur, yani Türklerin ülkesidir. Nasıl ki Almanya Almanlarınsa, Fransa Fransızlarınsa, burası da Türklerindir. Bir kere bunu herkes kabul edecek” dedi.

13 yıldan bu yana AKP’nin yanlış politikaları sayesinde Türk Milletinin manevi değerlerinin birtakım odaklarca rencide edildiğini belirten BBP Muğla İl Başkanı Harun Akın; “Asil Türk Milletinin yüce Meclisinde Milli ve Manevi değerlerimiz gözümüzün içine baka baka dinamitlenmektedir. Bilindiği üzere seçimler sonrası kendisini bu milletin vekili temsilcisi olarak gören ancak bize göre olmayan hadsizlerce Türk Milletiyle özdeşleşmiş, adeta etle kemik olmuş istiklal Marşımız malum şahıslarca okunmamış, akabinde eş başkanları Selahattin DEMİRTAŞ tarafından alay edercesine açıklamalarda bulunulmuştur. İstiklal Marşımıza karşı yapılan Bu tavrı ve açıklamaları, göz yumup hadlerini bildirme noktasında aciz kalanları ve her gün birtakım medyalarca şirin gösterip,cilalayanları esefle nefretle kınıyorum.Bu milletin vekili olduğunu söyleyip,o çatı altında bulunan diğer siyasi partilerimize mensup vekillerimiz; Bizden söylemesi; Bir gün keser döner sap döner de, gün gelir bütün bunların altında kalırsanız, sakın “Ben yoktum” “Ben orada değildim” demeyin; O zaman Ankara’nın tepelerinden, “Hepiniz ordaydınız be” diye bir ses yükselebilir” dedi.

İstiklal Marşı’nın Türkiye ve Türk milletinin için vatana göz diken düşmanlara, ülkeyi bölmeye çalışan vatan hainlerine karşı güçlü duruşun temsili olduğunun altını çizen Akın; “Bu gün birtakım medya ve güçler tarafından seçim sürecinde ve sonrasında şirin gösterilmeye çalışılan, cilalanan seçim sürecinde sözde ılımlı bir süreç yürütüp, seçim sonrası gerçek yüzünü yavaş yavaş ortaya çıkaranlar bu milletin vekili ve temsilcisi olamazlar. Seçim sürecinde Abdullah Öcalan’ın adını dahi ağzına almayanlar seçim zaferi sarhoşluğu ve naralarıyla mitingler yapıp, Abdullah Öcalan posterleri salladılar, şükran ve hürmetlerini dile getirdiler. Siz istediğiniz kadar barış naraları atın biz halen bu ülkede Kürt sorunu yoktur, PKK terör örgütü sorunu vardır demeye devam edeceğiz sizlerde bir gün bu milletin karşısına PKK terör örgütüdür deyip, kendinizi soyutlamadığınız sürece ne bu ülkenin partisi, nede bu milletin temsilcileri olamazsınız. Yüce Mecliste dahi yemin ederken yüzünüzde ki o sahte ifadeyi birileri görmese de, görmek istemese de bizler çok iyi gördük. Tek ayağını kaldırıp sahte yemin edenler misali bir haliniz vardı. Yine söylemek isterim ki ne bu ülke nede onun yüce meclisi sizlerin fantezilerini ve egolarını tatmin edeceğiniz makam, merci ve mecralar değildir. Bu ülke hepimizin. Ama şu bir gerçek ki; burası bir Türk yurdudur, yani Türklerin ülkesidir.Nasıl ki Almanya Almanlarınsa, Fransa Fransızlarınsa, burası da Türklerindir.Bir kere bunu herkes kabul edecek; ha devlet mi kurmak istiyorsunuz, bizden zırnık toprak işlemez, gidin nerede kuruyorsanız kurun, özerklik mi diyorsunuz bu topraklar dışında nerede diyorsanız deyin ama bizim ne aklımızla, nede fikrimizle alay edercesine sahte şirinlikler yapmayın, bizim ne şirinliğe nede bu vatana, bu ülkeye sahip çıktığını zanneden sahtekarlara ihtiyacımız var.Bizim adam gibi adamlara ihtiyacımız var. Vaktimizi çalmayın” diye konuştu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.