Akıncı Özel Eğitim Merkezi açıldı

Fethiye'de Akıncı İlköğretim Okulu'nun engelli öğrencilere hizmet vermesi için dönüştürülmesi sonucu oluşturulan Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi törenle hizmete açıldı.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim...

Akıncı Özel Eğitim Merkezi açıldı

Fethiye'de Akıncı İlköğretim Okulu'nun engelli öğrencilere hizmet vermesi için dönüştürülmesi sonucu oluşturulan Akıncı Özel Eğitim Uygulama Merkezi törenle hizmete açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sisteminin 4+4+4 sistemine dönüştürülmesinin ardından daha ortaokula dönüştürülen Akıncı İlköğretim Okulu daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri ile engelli öğrenciler için eğitim ve uygulama merkezine dönüştürülmüştü. Bu değişimin ardından 1 Kasım tarihinden itibaren engelli öğrencilere eğitim vermeye başlayan Akıncı Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi için resmi açılış töreni düzenlendi. Bu törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ın yanı sıra Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçar, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Uğur Çomak, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ile öğrenciler ve öğrenci velileri katıldılar.

Törende öğrenci velileri adına konuşan Gülçin Ahmetoğlu “Okulumuzun açılmış olduğu günden bu güne çocuklarımızın öğretmenlerinden almış olduğu eğitim ve gelişimlerinden dolayı, öğretenlerimize ve okul idaresine öğrenci velileri olarak çok teşekkür ediyoruz. Okulumuzun açılması ile birlikte bütün veliler olarak büyük bir heyecan duyduk. Çocuklarımızın eğitimine büyük önem veren ilgililere veliler olarak minnettarız. Okulumuz eğitim öğretime yeni başlamasına rağmen çocuklarımızda olumlu gelişmeler gözlemekteyiz. Burada eğitim alan bütün çocuklarımızın sosyalleşme ve öz bakım becerilerini geliştirdiklerini gördük. Ne mutlu ki artık çocuğumuz tek başına yemek yiyebiliyor, bazı ihtiyaçlarını kendi başına yapabiliyor ve en önemlisi kalem tutabiliyor. Çocuklarımız Bu okul sayesinde saymakla bitiremeyeceğimiz birçok yeniliğe kavuştu” dedi.

Akıncı Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Müesser Yılmaz ise konuşmasında “İnsan sürekli değişen ve kendisini yenileyen bir varlıktır. Gelişmenin en önemli yolu ise eğitimdir. Doğduğumuz anda başlayan ve hayatımızın son aşamasına kadar devam eden bir süreçtir. Bu bağlamda elimizden geldiğince çocuklarımıza sahip çıkmak biz eğitimcilerin ana görevi olduğu gibi, toplumumuzdaki her bireyin de insanlık vazifesidir. İlçemizde eksikliğini hissettiğimiz Özel Eğitim ve Uygulama Merkezimiz inşallah bu günkü açılışı ile resmen hizmete girmiş olacaktır” dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ise “Bir insanın herhangi bir yerinin eksik olması o insanın engelli olması demektir. Okul hayatında, savaşlar, trafik kazaları, doğal afetler ve doğuştan engelli olmak mümkündür. Ancak kimseye kısıtlama getirerek eğitiminden mahrum bırakmamak gerekir. Zira anayasamızın 10. maddesinde devlet önünde herkesin eşitliği vurgulanmaktadır. Ülkemizde 10 milyonu aşkın engelli olup, ilçemizde de bu sayı nüfusa oranla oldukça yüksektir. İlçemizde Eğitim Uygulama Merkezi açma çalışmaları 2007 yılında başlamış ancak Bakanlığımız ortaca İlçesinde böyle bir okulun varlığından dolayı Fethiye’de açılmasının mümkün olmadığını dile getirmişti. 2012 yılında 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte Akıncı İlköğretim Okulu önce ortaokul, daha sonra ise Özel Eğitim Uygulama Merkezi haline getirilmiştir. Okulumuzun bu hale getirilmesinde desteklerini ve emeklerini esirgemeyen il müdürümüz ile Bakanlık ilgililerine şükranlarımız sunuyorum” diye konuştu.

Fethiye kaymakamı Ekrem Çalık’ta konuşmasında “Dünya engelliler günü ilan edilerek engellilerimize dikkat çekilmek istenmiştir. Açılan bu okulumuzda bu bağlamda çok anlamlı bir çalışmadır. Bu türlü kurumlarımızın sayısının daha da arttırılması gerekmektedir. Ama bir ilk olması sevindirici bir durum. Herkesin engellilerimize karşı duyarlı olması gerekmektedir” diyerek, “Sağlam bir insan bir an kendisini karşıdaki kişinin yerine koymalıdır. Engelli yada engelli ailesinin yerine koyarak düşündüğünüz zaman gerçekten ne kadar geride kaldığınızı fark edersiniz ve yaklaşımınız değişir. Kaldırımlarda elektrik direkleri var. Biz fark etmiyoruz ama engelli kardeşlerimiz için bu büyük bir sıkıntı. Benim daha önce görev yaptığım yerde engelli kardeşlerimiz için düzenlenen bir tekerlekli sandalye dağıtım töreni vardı ve 20 santim yüksekliğinde bir platform kurulmuş. Bu kardeşimiz engelli olduğu için bu platformda konuşamadı. Yani 20 santimlik bir merdiven engelli kardeşlerimizin önünde adeta bir dağ oluyor” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.