Akıllı Bisikletler geliyor

Yerel seçim öncesi Muğla Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan Akıllı Bisiklet Proje yaşama geçirildi. 4 istasyondan 40 bisiklet ilk 20 gün ücretsiz olarak hizmet verecek.2013 yılı içinde Güney Ege Kalkınma Ajansı...

Akıllı Bisikletler geliyor

Yerel seçim öncesi Muğla Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanan Akıllı Bisiklet Proje yaşama geçirildi. 4 istasyondan 40 bisiklet ilk 20 gün ücretsiz olarak hizmet verecek.

2013 yılı içinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’dan destek almaya hak kazanan iki belediyeden birisi olan Muğla Belediyesi, Muğla Bisiklet Derneği ile yürüttüğü projede kapsamında 4 istasyonda 40 adet bisiklet hizmet vermeye başladı. ‘Akıllı Bisiklet’ projesi ile alınan 40 adet bisiklet geçici olarak hizmet vermeye başladı. İlk 20 gün Kentkart’ı olan vatandaşlar bisikletlerden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Muğla Büyükşehir belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sınırsızlık meydanı, adliye karşısı, Kötekli Mahallesi Sıtkı Koçman Vakfı önü ve Eski BESYO önü olmak üzere toplam 4 adet kiralama istasyonu bulunduğunu açıkladı. Başkan Gürün, “Bisikletler 18 yaşından büyüklerin kiralayabileceği bir sistemdir. 16-18 yaşından küçükler velilerinin imzalı muvafakatnamesi ile kullanılabilecek. Sistemin kullanılabilmesi için belediyeye müracaat edip sözleşme imzalanması gerekiyor. Sistem ilk 20 gün bedava, daha sonra meclisin belirleyeceği bir ücret ile saati 50 krş veya 1 TL gibi bir ücret belirlenecek. Sistem Türkiye’de ilk defa kent içi ulaşımda kullanılan seyahat kartı (kent kart) ile kullanılabilecek, ayrıca kredi kartı ile de kiralama yapılabilecek. Sistem şu an için var olan kartlar ile kullanılacak, ancak 20 gün sonunda bireyselleştirilmiş seyahat kartları ile kiralama yapılabilecek ve şu andaki kartlar kullanım dışı olacak. Akıllı bisikletler kent içi ulaşımda kullanıldığı için 2-3 saat arası kullanılabilecek bu saatler sonunda bisikletlerin yerine bırakılması gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.