“Akıl Tutulması yaşıyoruz”

Fethiye’de açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Milas’a geldi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, AK Parti Milas İlçe Başkanı...

“Akıl Tutulması yaşıyoruz”

Fethiye’de açılışa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Milas’a geldi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, AK Parti Milas İlçe Başkanı Bülent Demir ile birlikte Hekatomnos Anıt Mezarı’nda incelemelerde bulunan Bakan Günay, Muğla Anıtlar Kurulu Başkanı ve Hekatomnos Anıt Mezarı Bilim Kurulu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl’dan bilgiler aldı.

Milas’ın 2500 yıllık bir tarihi bünyesinde barındırdığını söyleyen Bakan Günay, çevrede daha fazla kamulaştırmanın söz konusu olduğunu ifade etti. Buradan Akrepol gibi tarihi bir mekanın çıkacağını sözlerine ekleyen Bakan Günay, “Bunun çok ilginç olacağını düşünüyorum. Ama söylediğim gibi daha işin ortalarında bir yerdeyiz” dedi.

Bodrum Moseloum’un kaçırılan parçalarının iadesi ile ilgili soruları cevaplayan Bakan Güney, öncelikle çalıntı eserleri döndürmeye çalıştıklarını ve yakında da çok güzel eserleri döndüreceklerini müjdeledi.

Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Bakan Günay, “Bu günlerde zaten çok keyifsiz tatsız haberlerle yüreğimiz dağlanıyor. Bunların arasında gülümsememize ne kadar vesile olabilir ama biz bu ülkenin dağına taşına, tarihine geçmişine geleceğine ayrıntısız sahip çıkmaya çalışıyoruz. Yakında yine bazı eserleri ülkemize getirmenin güzel sonuçlarını bulacaksınız. Ülkemizde barış olsa bereket çok artacak, bolluk çok artacak. Kardeşlik barış esenlik, bütün bu gelişmeleri sürdürmek için sadece buna ihtiyacımız var. Bakın ülkenin en batı noktalarından birindeyiz. Ama ben bunu doğuda da göğsümü gererek rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’nin doğusunda güneyinde kuzeyinde her tarafında barış olursa sadece bu bölgenin turizminin bereketinden faydalanmış olmayacağız. İnanın bana Güneydoğu Anadolu bölgesi İspanya’nın Endülüs’e kadar dünyanın çok bilinen tanınan coğrafyalarından birisi olabilir. Bugün bir kör inat uğruna dağlarda ölen çocuklar, gelip o turizm desinasyonlarında kültür mekanlarında çalışabilirler, ekmek bulabilir, insan gibi yaşayabilirler, Allah hepimize dayanma gücü versin, bir de herkese akıl fikir versin. Ne yazık ki şu an bir akıl tutulması yaşıyoruz hep beraber. Bundan kurtulduğumuz zaman ülkenin bereketi, bolluğu, kardeşliği çok daha fazla artacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.