Akdeniz’in suyu Ege ile buluştu

Datça ilçesinden testilerle alınan Akdeniz’in suyu, bugün 14’üncü kez Ege Denizi’ne döküldü. Her yıl mayıs ayının ilk Pazar yapılan “Akdeniz den ege ye dostluk ve doğa yürüyüşü bu yıl 14’üncü kez gerçekleşti....

Akdeniz’in suyu Ege ile buluştu

Datça ilçesinden testilerle alınan Akdeniz’in suyu, bugün 14’üncü kez Ege Denizi’ne döküldü. Her yıl mayıs ayının ilk Pazar yapılan “Akdeniz den ege ye dostluk ve doğa yürüyüşü bu yıl 14’üncü kez gerçekleşti. Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde düzenlenen geleneksel yürüyüş Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Kızlan Köyü Muhtarlığının desteğiyle düzenleniyor.

Testiler bu yıl 14. kez Akdeniz’den doldurularak kalabalık bir katılımcı eşliğinde yürüyerek Gökova körfezinde bulunan Datça Gereme körfezi kıyısına getirilerek burada Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Kızlan Köyü Muhtarı Hüseyin Kuzu ve 1992 yılında Datça ile kardeş şehir olan Fransa’nın Buxerolles kentinden gelen 10 kişilik heyetin başkanı Mryvonne Lacourcelle ile birlikte döktü.

Etkinlik sabah saat 10.00’da Datça Cumhuriyet Meydanında toplanmasıyla başladı saat 10.30’da testiler Akdeniz’in suyuyla doldurularak, yaklaşık 8 kilometrelik mesafede bulunan Gökova Körfezi’nde bulunan gereme körfezine yine törenle dökülmesiyle sona erdi. Buradan iki kilometre ileride bulunan piknik alanına gidilerek eğlenceler burada devam etti.

Bu yıl etkinliklere yenilik yapılarak Akdeniz’de nişan Ege’de düğün olarak düzenlenip bir nişanlı çifti ege de evlendirme amaçlandı ancak bu durumda bir çift bulunamadığı için gelecek yıla bırakıldı.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.