AKCAN YÖRÜK TÜRKMEN TOYU BU YIL DİYARBAKIR’DA DA YAPILACAK

MUSTAFA AKTAŞMuğla Yörük Obaları Dernek Başkanı, Türk Boyları Konfederasyon Başkanı Orhan Akcan, bu yıl 21-22 Mayıs tarihlerinde ilk defa Diyarbakır Bismil İlçesinde Yörük Türkmen Toy’u yapılacağını söyledi.Muğla Yörük...

AKCAN YÖRÜK TÜRKMEN TOYU BU YIL DİYARBAKIR’DA DA YAPILACAK

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla Yörük Obaları Dernek Başkanı, Türk Boyları Konfederasyon Başkanı Orhan Akcan, bu yıl 21-22 Mayıs tarihlerinde ilk defa Diyarbakır Bismil İlçesinde Yörük Türkmen Toy’u yapılacağını söyledi.

Muğla Yörük Obaları Dernek Başkanı, Türk Boyları Konfederasyon Başkanı Orhan Akcan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu yıl 21-22 Mayıs tarihlerinde ilk defa Diyarbakır İli Bismil İlçesinde Yörük Türkmen Toy’u yapılacak. Diyarbakır Yörükler Derneği, Ergani, Çermik, Çünküş ve Bismil’deki Yörük Türkmen Dernekleri Türkiye geneli federasyon ve konfederasyonların katımlıyla,  Diyarbakır’da böyle bir etkinliği yapacağımız için çok mutluyuz. Diyarbakır yürükler Derneği Başkanı Cumali Kahraman’ın, ev sahipliğinde yapılacak olan Toy’a, Muğla Yörük Obaları Dernek Başkanı olarak ekibimle katılarak Türk Boyları Konfederasyonunu temsil edeceğim.  Diyarbakır’da ilk defa böyle bir Toy, etkinliği yapılacak olması bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Ülkemizin birliği beraberliği için Yörük kültürü ortak mayamızdır. Bu hoş görü kültürünü yaşatmak çok önemli, Ülke geneli ve Türk dünyasından, katılımın olacağı Toy, da geçit töreni halk oyunları gösterileri kıl çadırlar kurulacak, Diyarbakır Valiliği, Bismil Kaymakamlığı, kurum ve kuruluşların destek vereceği Toy iki gün botunca devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 524 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.