Akça’dan yeni logo çağrısı

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, Muğla Büyükşehir Belediyesi logosunun belirlenmesi sürecine tepki göstererek, şunları söyledi:“ Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya...

Akça’dan yeni logo çağrısı

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Avukat Gültekin Akça, Muğla Büyükşehir Belediyesi logosunun belirlenmesi sürecine tepki göstererek, şunları söyledi:

“ Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya üzerinden seçime sunduğu ve 850 bin nüfuslu kentte sadece 1468 kişinin oylarıyla belirlediği logosu, belediye meclisinde ben ve arkadaşlarımın muhalefetine rağmen kabul edildi. Ancak, çok az sayıda vatandaşımızın oyunu alan bu logo için yeterli tanıtımın yapılmadığını ve dolayısıyla yeterli katılımında olmadığını düşünüyoruz”

Akça, Ak Parti olarak, bu logonun Muğla’yı anlatmadığını ve Muğla’ya yakışmadığını düşündüklerini anlatarak,” Parti olarak, bu süreç gündeme geldiğinde, “Türkiye çapında düzenlenecek bir yarışma ile uzman bir jüri tarafından logonun belirlenmesi” önerisinde bulunduk. Komşumuz olan Aydın ve yeni kurulan Menteşe Kaymakamlığımızın logolarını belirlerken hayata geçirdikleri sürecin, demokrasi ve katılımcılıkla  övünen CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafında da uygulanmasını beklerdik. Özellikle, bu sürece her seçimde kapıları çalılan sivil toplum kuruluşlarının da dahil edilmesi gerekirdi. Bu kentin kültürel ve doğal zenginliklerini ön plana çıkaran birkaç öğenin halkın anlayacağı bir şekilde logoda yer almasını isterdik” diye konuştu.

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Gültekin Akça, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim, bu muhalefetimize rağmen kabul edilen bu logonun “Yeryüzü Cenneti Muğla’yı” anlatmadığına inanıyoruz ve yolun başındayken bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Muğla halkı bu logoda kendisini göremiyor. Bu logo da, her birisi marka haline gelen Bodrum, Milas, Marmaris ve Fethiye gibi turizm kentlerimizin ve diğer ilçelerimizin yeterince anlatılmadığını düşüyoruz.

Muğla ilinin ilk Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine ve halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin  zaman geçmeden, gelecek nesillere gururla aktaracağımız,  kentimizi anlatan kalıcı olacak bir logoyu birlikte belirleyelim”

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.