Akça’dan, Kültür ve Sanat Şenliği eleştirisi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Av. Gültekin Akça,Menteşe Belediyesi’nce ikincisi düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği’ne yönelik eleştiri ve önerilerde bulundu....

Akça’dan, Kültür ve Sanat Şenliği eleştirisi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Av. Gültekin Akça,Menteşe Belediyesi’nce ikincisi düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği’ne yönelik eleştiri ve önerilerde bulundu. Akça; “Türkiye’nin en kaliteli çam balının üretildiği Menteşe’de düzenlenen festivalde, çam balının adının bile geçmemesi düşündürücü” dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Av. Gültekin Akça, Menteşe Belediyesi’nce ikincisi düzenlenen Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği’ne yönelik eleştilerde bulunarak, “Türkiye’nin en kaliteli çam balının üretildiği Menteşe’de, düzenlenen festivalde Çam balının adının bile geçmemesi düşündürücü” dedi.

Akça, yaptığı yazılı açıklamada Menteşe Belediyesi’nin 2. sini düzenlediği Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği’nin Menteşe’nin farklı bölgelerinde yaşayan insanlara ulaşamadığını savunarak, “Her ne kadar şenlik Menteşe Belediyesi’nce ikincisi düzenlenen bir şenlik olsa da . Şenliğin Büyükşehir sürecinden önce Muğla Belediyesince düzenlendiği şekliyle devam etmesi yanlış. Büyükşehir süreciyle birlikte Menteşe İlçesinin hem coğrafi sınırları büyüdü hem de hitap ettiği alan büyüdü. Buna rağmen şenlik aynı içerikle, aynı hedef kitleye hitap etmeye devam ediyor. Şenliğin bir amacı ve sonuçları olmalı. Sadece yapmış olmak için şenlik yapılmamalı. Yapılan şenlikle hedeflenen amaca ulaşıldı mı?” dedi.

Markalaşma önerisi

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili ve Menteşe Belediyesi Meclis Üyesi Av. Gültekin Akça, Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlenen kavun yarışması ile ilgili tespitlerini de anlatarak, “Muğla il olarak Türkiye çam balı üretiminin yüzde 75’ini karşılayan bir kent. Menteşe İlçesi ise (özellikle Yerkesik bölgesi) bu oranın yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan bir ilçe. Türkiye’de en kaliteli çam balının üretildiği yerlerden birisi de Menteşe İlçesi.

Muğla kavunu ise sadece Menteşe’nin Karabağlar yaylası ile sınırlı bir tarım ürünü olma özelliği taşıyor. Oysa Muğla kavununu Menteşe’nin diğer bölgelerine de yayarak hem marka değeri yükseltilmeli, hem de alternatif bir tarım ürünü haline getirilmeli.

Bizim önerimiz, çam balı, kavun ve zeytin gibi ön plana çıkan tarım ürünlerinin marka değerlerinin yükseltilmesi ve farklı bölgelerde üretiminin teşvik edilmesidir.

Ayrıca, tarım ürünleri yerel yönetimler tarafından düzenlenecek tarım festivalleri ile tanıtılmalı. Bu bağlamda mevcut festivalin kapsamı genişletilmeli ve tarım ürünlerinin tanıtımına daha fazla yer verilmeli. Hayata geçirilen yerel tohum ve takas şenlikleri yaygınlaştırılmalı ve bu festival dahilinde geniş katılımla yapılmalı”

Akça’dan eleştiriler

Akça, Türkiye’nin en kaliteli çam balının üretildiği Menteşe’de düzenlenen festivalde çam balının adının bile geçmemesinin düşündürücü olduğunu vurgulayarak, “Bundan sonra düzenlenecek olan festivallarde Muğla Çam balı ön plana çıkartılmalı yada sadece çam balı ile ilgili bir festival düzenlenerek çam balının tüm yerel yönetimlerin ve STK’ların desteği ile markalaştırılması süreci hayata geçirilmeli” eleştirisinde bulundu."

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.