Akça, Davula Özgürlük istedi

Menteşe Belediye Ramazan Davulunu Ramazan Ayı boyunca 4 günlüğüne sınırlamasına tepki gösteren AK parti Belediye Meclis Grup Başkanvekili Gültekin Akça, Ramazan Davulana Özgürlük istedi.Muğla’nın Menteşe ilçesinde Ramazan...

Akça, Davula Özgürlük istedi

Menteşe Belediye Ramazan Davulunu Ramazan Ayı boyunca 4 günlüğüne sınırlamasına tepki gösteren AK parti Belediye Meclis Grup Başkanvekili Gültekin Akça, Ramazan Davulana Özgürlük istedi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Ramazan ayında davul çalınması CHP’li Belediye Meclis üyelerinin oyları ile 4 gün çalınması yönelik alınan kararına AK Parti kanadı tepki gösterdi. AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Gültekin Akça, Ramazan davulunun Türk örf ve geleneklerinde yer etmiş bir uygulama olduğunu belirterek, “Davula özgürlük verilsin” dedi.

Menteşe Belediye Meclis toplantısında AK Parti ve MHP’li üyeler tarafından gündeme getirilen Ramazan Davulu teklifi Menteşe Belediyesi’nin CHP’li üyeleri tarafından ay boyunca sadece 4 gün ile sınırlı kalması yönünde görüş bildirdi. Yapılan oylamada CHP’li üyelerin oy çokluğu ile AK Parti ve MHP’li üyelerin önerisi reddedilmişti.

AK Parti Menteşe İlçe teşkilatında İlçe Başkanı Mustafa Çelebi ve meclis üyeleri ile basın toplantısı yapan AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Gültekin Akça, “Menteşe Belediye Meclisinde AK Parti ve MHP olarak ortak bir önerge verdik. Görüşme sonunda AK Parti ve MHP üyelerinin ‘evet’ oyuna karşılık CHP meclis üyelerinin ‘Hayır’ oyu ile Ramazan ayında Sahur’da davul çalınmasına ilişkin karar çıkmadı. Belediye Başkanı yaptığı açıklamasında Menteşe’nin birçok mahallesinde Ramazan davulu çalındığını, ancak şehir merkezi ile böyle bir karar alındığından bahsetti. Biz Menteşe’yi bir bütün olarak kabul ediyoruz. Birçok mahallesinde Ramazan davulu çalınır iken, merkezde çalınmamasını bir eksiklik olarak görüyoruz. Biz AK Parti ve MHP olarak önergeyi verirken amacımız geleneklerimizin yaşatılmasını amaçlamıştık. İnanıyorum ki, bu yanlıştan dönülür. Biz bu geleneğin yaşatılması adına davula özgürlük talebimizi tekrar ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.