Akça: Belediyenin projeli hedefleri yok

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Gültekin Akça, Menteşe Belediyesinin 2015 yılı faaliyet raporunda rutin belediyecilik işlemleri dışında, ilçeyi ileriye taşıyabilecek kısa ve uzun vadeli projeli...

Akça: Belediyenin projeli hedefleri yok

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili Gültekin Akça, Menteşe Belediyesinin 2015 yılı faaliyet raporunda rutin belediyecilik işlemleri dışında, ilçeyi ileriye taşıyabilecek kısa ve uzun vadeli projeli hedeflerinin bulunmadığını ileri sürdü.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Av.Gültekin Akça, Menteşe Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporunda kısa ve uzun vadeli proje hedeflerinin olmamasını eleştirdi.

Akça,  2014 seçimlerinin ardından Muğla Belediyesi’nin Büyükşehir, Muğla Merkez’in ise Menteşe adını alarak İlçe statüsüne kavuştuğunu anımsatarak, “Menteşe Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporuna baktığımızda yapılanların rutin belediyecilik işlemleri olduğunu görüyoruz. Oysa, Menteşe Belediyesi’nin köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanları ve İlçe Merkezi bağlamında hedefleri olmalıydı. Oysa, Menteşe Belediyesi’nin ilçeyi daha ileriye götürecek, kısa ve uzun vadeli proje hedeflerinin olmadığını son yapılan meclis toplantısında üzülerek gördük” dedi.

Menteşe Belediyesini eleştirdi

Akça, Menteşe Belediyesi’nin uzun ve kısa vadeli projelerinin olmamasını eleştirerek, şöyle konuştu:

“Özellikle, son yapılan meclis toplantısında, Menteşe’de yaşayan yaklaşık 30 bin üniversite öğrencisinin sosyal yaşamına katkı sağlayacak, onların günlük hayatını kolaylaştıracak bir projenin olmaması bizi şaşırttı. Bir üniversite kenti olan Menteşe’de belediyemizin genç nüfusuna yönelik makro projeler hayata geçirmesini beklerdik” dedi.

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Av. Gültekin Akça, Menteşe Belediyesi’nin kısa ve uzun vadeli hedefleri olması gerektiğine işaret ederek, “ Gördüğüm kadarıyla Menteşe Belediyemizin böyle bir hedefi veya projesi yok. Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen köyler ve beldelerle ilgili de ciddi bir çalışması veya projesi de yok” diye konuştu.

Akça, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirme toplantısını yerel basından izlediğine işaret ederek, “ Belediye Başkanımızın geçtiğimiz günlerde yaptığı değerlendirme toplantısında gündeme getirdiği önemlibir hedefi yok. Sayın Menteşe Belediye Başkanımızın, örneğin Türkiye’nin farklı kentlerinde hayata geçirilen ve içerisinde kentte yaşayan her yaştan insanların istifade edeceği bir sosyal tesis projesi yok.

Menteşe ilçesinde içerisinde spor aktivitelerinin yapılabileceği, kütüphanesi,  spor alanları,  düğün salonu ve kafeteryası bulunan ve kentte yaşayan 7’den 70’e herkesin istifade edeceği, vakit geçireceği bir sosyal tesis projesinin acil ihtiyaç olduğu düşüncesindeyim” diye konuştu.

Grup Başkanvekili Av. Gültekin Akça, son 2 yıllık dönemde Menteşe Belediyesi’nin ilçede yaşayan insanların sosyal yaşantısına katkı sağlayacak önemli bir projeyi hayata geçiremediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Menteşe’ye bağlı birçok mahallede insanlar hala düğünlerini yağmurda, çamurda açık havada yapıyorlar. İlçe genelinde insanların düğün ve sosyal amaçlı kullanabileceği düğün salonu sayısının artırılması lazım. Bu konuda yapılan çalışmalar maalesef yetersiz.Yapılacak düğün salonları, bulundukları mahallerde yapılacak tiyatro, okul etkinlikleri gibi amaçlarla da kullanılabilinir”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.