Akbulut, tahliyeleri değerlendirdi

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün 92 gün tutuklu kaldıktan sonra önceki gece Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmelerini değerlendirdi.Dündar ve Gül’ün Anayasa...

Akbulut, tahliyeleri değerlendirdi

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Süleyman Akbulut, Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün 92 gün tutuklu kaldıktan sonra önceki gece Silivri Cezaevi’nden tahliye edilmelerini değerlendirdi.

Dündar ve Gül’ün Anayasa Mahkemesi (AYM) kararından sonra ilgili mahkeme tarafından tahliye edilmelerinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Başkan Akbulut, adaletin yerini bulduğunu, bu durumun diğer tutuklu gazeteciler için de bir umut ışığı olduğunu söyledi.

Akbulut şunları söyledi: “Gazeteci meslektaşlarımız Dündar ve Gül gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmışlardı. Cemiyetimiz ve bağlı bulunduğumuz Türkiye Gazeteciler Federasyonu; ülkemizde gazetecilerin mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklanmalarının, demokrasinin hakim olduğu çağdaş ülkelerdeki basın ve ifade özgürlüğü kriterlerine ters düştüğünü savunmakta, son yıllarda sık olarak yaşanan gazeteci tutuklanmalarının Türkiye’nin itibarını zedelediğini vurgulamaktadır. Demokrasilerde esas olan; düşüncelerinden ötürü suçlanan yazar, çizer ve gazetecilerin adil ve bağımsız bir hukuk sisteminde tutuksuz yargılanmalarıdır. Yayınlanan bir haber, fotoğraf yorum ya da her türlü yazının suç içerip içermediği ancak adaletli bir yargılama sonunda anlaşılabilir. Bu durumun doğurduğu olumsuz sonuçlar ülkemizde pek çok kez yaşanmıştır.”

Dündar ve Gül’ün tahliyelerinin gazetecilik camiası başta olmak üzere çağdaş, hukuk devletine inanan tüm kesimlerce sevinçle karşılandığını belirten MGC Başkanı Süleyman Akbulut, basın ve ifade özgürlüğü konusundaki mücadelenin her zaman devam edeceğini bunun yanında cezaevlerinde bulunan 32 gazetecinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.