AKBAL'DAN HABER’E ZİYARET

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte HABER Gazetesi’ni ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal beraberinde Emniyet Müdür...

AKBAL'DAN HABER’E ZİYARET

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte HABER Gazetesi’ni ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal beraberinde Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Karayel, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Ahmet Turunç, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Ulusu, Asayış Şube Müdür Yardımcısı Bülent Erol, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Yunus Kurcan olduğu halde HABER Gazetesine bir nezaket ziyaretinde bulundu. Akbal ve yardımcıları uzun süre HABER Gazetesi kurucuları ve yazıişleri çalışanları ile karşılıklı olarak sohbet edip görüş alışverişinde bulundu.

Emniyetin çalışmaları hakkında bilgi veren Akbal, özellikle son dönemlerde suç çeşitliliği arasına giren ve artış gösteren siber ve sanal suçlarla birlikte telefon ve banka kredi kartı dolandırıcılıkları hakkında emniyet yoğun bir çalışma sergilediğini, bu doğrultuda vatandaşları bilgilendirici ve uyarıcı bir çok proje ve çalışmanın altına imza attıklarını söyledi. Akbal, özellikle dolandırıcılık ve siber suçlarla ilgili olarak vatandaşları yönelik uyarı ve bilgilendirme broşür ve afiş çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini belirtirken, vatandaşları telefonlarına tanımadıkları kişilerden gelen “ Hediye kazandınız”, “Para puan kazandınız”gibi mesajların yanında kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan kişilere de  itibar etmemeleri ve bu durumda emniyet güçleri ile irtibata geçmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Ülkenin bir diğer önemli sorunlarının başında gelen trafik terörü ile ilgili olarak da önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Akbal, “ Bu amaçla Muğla il genelinde Aşırı hız, emniyet kemeri ve alkollü araç kullanmaya yönelik uygulama ve kontrollarımızı artırdık. 2012 yılı içinde 36 bin olan kontrol sayımızı bu yıl içinde 36 bine çıkardık. Yine 2012 yılında 87 bin olan emniyet kemeri kontrol sayımızı 196 bine çıkardık. 520 bin aracı kontrol etti. Yaptığımız kontrollar ve eğitim çalışmaları sonucunda özellikle ölümlü kazalarda yüzde 15 oranında bir düşüş sağladık.

Türkiye genelinde meydana gelen her yüz kazadan 6’sı alkollü araç kullanmadan kaynaklanıyor. Muğla’da bu oran yüzde 7.5 oranında. Bunun için alkol kontrollerini de arttırdık. 75 bin olan kontrol sayımızı 85 bine çıkardık. Çalışmalarımız aralıksız olarak artarak devam ediyor.” Diye konuşurken bu yılın 11 aylık döneminde de kurallara uymayan 3 bin 300 sürücünün de ehliyetine el konulduğunu sözlerine ekledi.

Akbal’ın ardından şube müdürleri de çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler.

Bu haber toplam 298 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.