Akarken’den fırıncılara çağrı

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken yaptığı açıklamada fırıncıları ve çalışanlarını ilk eğitim programı 2012 yılında düzenlenen geçerlilik süresi 5 yıl olan ihtisas eğitimlerinin bu yıl yeniden...

Akarken’den fırıncılara çağrı

Muğla Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken yaptığı açıklamada fırıncıları ve çalışanlarını ilk eğitim programı 2012 yılında düzenlenen geçerlilik süresi 5 yıl olan ihtisas eğitimlerinin bu yıl yeniden düzenleneceğini belirterek tüm ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışanların bu eğitimleri almasının yasal zorunluluk olduğundan dolayı fırıncı esnafı ve çalışanlarını duyarlı olma ve eğitimlere katılma çağrısı yaptı.

Eğitimlerin tekrarı yok

Düzenlenen eğitimlerin tekrarı olmadığını ve başvuru için son günün 24 Nisan 2017 tarihi olduğunu hatırlatan Akarken şunları söyledi:

“Bilindiği üzere 18 Ocak 2017 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Fırıncılar Federasyonu arasında düzenlenen protokol ile eğitimlerin ve hijyen belgesi düzenleme yetkisi Fırıncılar Federasyonuna verildiğinden Odamız Başkanlığı da bu eğitimleri düzenleme konusunda yetkilendirilmiştir. Benim bu konuda dikkat çekmek istediğim konu bu eğitimlerin tekrarı olmayacağından en geç 24 Nisan 2017 tarihine kadar iki adet fotoğraf, kimlik fotokopisi ve Fırıncılar Federasyonunun hesabına yatırılacak olan 95,00 TL’lik banka dekontu ile odamıza müracaat etmelerini önemle rica ediyorum.”

Başkan Akarken eğitimlerin Muğla İl tarım Müdürlüğü ile koordineli olarak yapılacağını belirterek eğitim konuları hakkında da şu bilgileri verdi:

Hijyen Eğitimi kursunda fırıncılara ve çalışanlarına; hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar,gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri , ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği mevzuatı, el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı hakkında eğitimler verilecektir.

Esnafımıza gösterecekleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eder, işlerinde kolaylıklar dilerim. “

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.