Akarken’den açıklama

Kamuoyunda AVM yasası olarak bilinen, 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 29 Ocak 2015 tarih ve 29251 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle Esnaf ve Sanatkârın yüzünü güldüren...

Akarken’den açıklama

Kamuoyunda AVM yasası olarak bilinen, 6585 Sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 29 Ocak 2015 tarih ve 29251 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle Esnaf ve Sanatkârın yüzünü güldüren kanun tasarısı hakkında Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken, bir açıklama yaptı.

Yasayı büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirten Akarken; Yaklaşık 20 yıldan beri ülkemizin gündeminde bulunan ve kanunlaşması için ,camiamızca büyük bir kararlılıkla çaba gösterilen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun  29 Ocak 2015 tarih ve 29251 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesinden büyük  mutluluk duyduk.

Yasanın hayata geçmesiyle birlikte esnafın yükünün hafifleyeceğini ifade eden Akarken; “Bizi en çok sevindiren haksız uygulamanın son bulması. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşu Kanunumuza tabi olarak ,3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanun kapsamında olan meslek dalları ile yeni işyeri açan Esnaf ve Sanatkârımızın Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğüne ibraz etmek zorunda oldukları Ustalık Belgelerinin artık yeni çıkan kanunla ortadan kaldırılmasıdır. Çünkü, TOBB birliğine bağlı Ticaret Odasında böyle bir uygulamanın olmaması bugüne kadar bizleri hep üzmüş küçük esnafı zorda bırakmıştı. Bundan sonra Esnaf Sicil ve Odaya kayıt sırasında Ustalık Belgesi istenmeyek.

Ayrıca, 394 sayılı  Hafta Tatili Kanunun 4’üncü ve 5’inci maddesine istinaden Hafta Sonu Tatili Ruhsat ve Harçlarını yatırmak zorunda olan esnafın, 2015 yılından itibaren bu yükümlülükleri ortadan kalkacak.”

Akarken; 05.06.1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıllık Ustalık Belgesine sahip olan Ustalık belgesi ile ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlara bu karar kapsamında 01.01.2015 tarihinden itibaren kullandırılacak krediler için yüzde 100 faiz indirim oranı uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.