AKALP: “ORMANLARI BEKLİYORUZ, BEKLEYECEĞİZ”

Yatağan Avcılar-Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Ali Akalp, bölgede meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.Meydana gelen orman yangınlarıyla...

AKALP: “ORMANLARI BEKLİYORUZ, BEKLEYECEĞİZ”

Yatağan Avcılar-Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Fahri Av Müfettişi Ali Akalp, bölgede meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Manavgat’taki yangını görünce insanların çaresizliğini, o canlıların ölümünü, acısını, feryadını görünce, Yatağan Avcılar-Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü olarak olağanüstü yönetim kurulumu topladım. Yangın konusunu masaya yatırdık. Toplantı halindeyken Milas Güvercinlik’te büyük bir yangının başladığını öğrendik. Hemen arkasından Marmaris’teki yangın sonrası tüm avcılarımıza toplu mesaj geçerek ormanlara giriş çıkışları 24 saat kontrol etmelerini, şüpheli kişileri, araçları gördüklerinde video, fotoğraf çekerek dernek başkanına iletmelerini, diğer şüpheli durumlarda güvenlik kuvvetleri gelinceye kadar beklemelerini, asla darp şiddet uygulamamalarını telkin ettim. Ayrıca Whatsapp’tan her türlü görüntü alabileceklerini, haberleşmeyi Whatsapp’tan takip etmelerini belirttim. Gece gündüz güvenlik için av tüfeklerini yanlarında bulundurabileceklerini söyledim.”

“Avcılarımız ormanların her türlü giriş çıkışlarını bildiklerinden hemen hemen her yerde beklemeye devam ediyorlar. Ben de özellikle geceleri her yeri dolaşarak koordine ediyorum. Çalışmalarımızı Yatağan Jandarma Komutanını arayarak bilgi verdim. Orman Müdürümüzü bilgilendirdik. Tüm muhtarlarınızın çalışmalar hakkına bilgileri mevcut.”

“Avcı, ormanları kendi cani kendi mali gibi korur. Söz konusu olan vatansa bu zor durumda sivil bir kuruluş olarak güvenlik güçlerine yardımcı oluyoruz. Sabotaj söylentileri de çevrede çok konuşulduğundan tepkimiz daha da arttı. Avcılar, ormanları korumak için 24 saat uykusuz bir şekilde hareket halindedir. Yangın olan ülkemizin her yerinde zarar gören yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Şehitlerimiz var. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. O güzelim ağaçların bitkilerin ormandaki canlıların feryadı ciğerlerimizi dağladı. Ciğerlerimiz yandı gözlerimiz dumandan etkilendi çok üzüldüm çok. Bir daha böyle açılar inşallah yaşamayız. Ormanları bekliyoruz, bekleyeceğiz.”

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.