AK Parti’nin yardım tırı yola çıktı

AK Parti Muğla İl ve İlçe teşkilatları tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu tırlar düzenlenen bir tören ve dualarla yola çıktı.AK Parti Genel Merkezi tarafından Bayırbucak Türkmenleri...

AK Parti’nin yardım tırı yola çıktı

AK Parti Muğla İl ve İlçe teşkilatları tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu tırlar düzenlenen bir tören ve dualarla yola çıktı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında Muğla İl ve İlçe teşkilatları tarafından toplanan iki TIR yardım malzemesi Muğla’da düzenlenen tören ile yola çıktı.

Menteşe Cumhuriyet Meydanında TIR’ların yola çıkması öncesi düzenlenen törende konuşan Ak Parti İl Başkanı İhsan Küreci, “Bayırbucak’taki kardeşlerimiz verdikleri bu kutlu mücadelede 'Yukarıda Allah, önümüzde Kâbe ve arkamızda Türkiye olduğu sürece kimse bize bir şey yapamaz' sözünü söylediler. İşte bu sözler Türk milletine ağır bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sözler bize Kurtuluş Mücadelemizde yanımızda olan, bize destek vermek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türkmen kardeşlerimize olan vefa borcumuzu hatırlatmıştır. Onların davası bizim davamızdır. Verdikleri mücadele bizim mücadelemizdir. Biz, zulüm gören her kim varsa devlet olarak da, millet olarak da hep yanlarında olduk. Zulme sessiz kalmadık. Bugün Muğla’mız Türkmen kardeşlerimize sahip çıkıyor. Muğla’dan Türkmen dağına el uzatıyor. Ellerinden geldiği kadar yaralara merhem olmaya çalışıyor. Bu TIR’larımızla sadece hayırlarımızı değil, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, sevgimizi ve vefamızı da gönderiyoruz. Ne kadar çare olunur, ne kadar yaralara merhem olabiliriz bilemeyiz. Fakat şu iyi bilinmelidir ki kardeşlerimizin verdiği vatan mücadelesi en kutsal mücadeledir. Ve bu mücadelede yalnız değillerdir. Onlara dua eden, milyonlarca kardeşleri var. Davalarını dava sayan, milyonlarca kardeşleri var. Sayın Valimiz Başta olmak üzere, İl Müftümüze Kadın kollarımız ve gençlik kollarımıza İlçe teşkilatlarımıza, bu hayırda emeği olan her bir teşkilat üyemize teşekkür ediyorum. Yardımlarını Türkmen Kardeşlerimize ulaştırmak için bizlere güvenip hayırlarını teslim eden, her görüşten Muğlalı hemşerilerimize, STK’larımıza, her zaman sesimize ses olan değerli basınımıza ve isimlerini sayamadığımız sayısız hayırseverlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım malzemelerini taşıyacak TIR'lar yola çıkmadan önce Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua okundu ve ardından TIR'lar yola çıktı.

Bu haber toplam 191 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.