AK Parti’nin Siyaset Akademisi sürüyor

Muğla AK Parti İl Teşkilatı Ar-Ge Başkanlığının düzenlediği Siyaset Akademisinin bu haftaki konukları Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Fatih Akbaba ile Yerel Yönetim Hocası Önder Kutlu oldu.Muğla Üniversitesi Atatürk ...

AK Parti’nin Siyaset Akademisi sürüyor

Muğla AK Parti İl Teşkilatı Ar-Ge Başkanlığının düzenlediği Siyaset Akademisinin bu haftaki konukları Kişisel Gelişim Uzmanı ve Yazar Fatih Akbaba ile Yerel Yönetim Hocası Önder Kutlu oldu.

Muğla Üniversitesi Atatürk  Kültür Merkezinde gerçekleşen AK Parti Siyaset Akademisine İl Başkanı Nihat Öztürk, Belediye Başkanları, ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları temsilcileri ile akademiye kayıt yaptıran siyasetçiler katıldı.

AK Parti Siyaset Akademisinin açılış dersini Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba verdi. Yazar Fatih Akbaba siyaset akademisi sayesinde vatandaşlar ve katılımcıların birçok önemli insana ve bilgiye çok daha rahat ulaştığını vurguladı. Siyasette başarılı olmak için siyasal iletişimin ince noktalarını örneklendirerek anlatan Fatih Akbaba, katılımcılarla dersi daha da renkli hale getirdi.

Vatandaşa dokunmanın önemli bir kazanç olduğunu ve halka hizmet edenlerin kibir sahibi olamayacağını, tevazu bilincinin bir kimlik bilinci olduğunu vurgulayan Akbaba, "Milletin değerleriyle konuşan bir siyasi dil asla millete üstünlük taslamaz. Onu korur ve kollar. Çünkü milletin değerleri bu ülkenin de geleceği demektir. Milletin diliyle ve değerleriyle konuşan ve gönüllere giren bir siyasi hareket, milletin değerlerine ve milletine sırtını dönmeyen her hareket, kalıcı başarılara imza atar. Bu anlamda öncelikle ailede doğru dili ve gönül dilini kullanarak işe başlamalıyız. Sevdikleriyle iletişime geçen, onlara merhametli davranan milletle de gönülden ilişki kurar ve merhametin diliyle kalıcı bir iletişimi gerçekleştirir. Önemli olan dokunabilmektir. Konuşmalarımız kulaktan yüreğe inmiyorsa boş yere konuşuyoruz demektir" dedi.

Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Muğla’da bulunmaktan dolayı memnun olduğunu, yeşiliyle deniziyle ve insanıyla hayat dolu bir şehirde olmanın güzelliğini yaşadığını ifade etti. Akbaba, ‘Siyasal iletişim dilinin milletin değerlerinden geçtiğini görmekteyiz. Vicdanın sesi olabilmek önemlidir. İletişimin karşımızdaki insanda kendimizi bulmak olduğu gerçeğini gözeterek hareket etmemiz gerekiyor. Ailede, işte ve sosyal çevrede samimi ve kalpten olduğumuz müddetçe sağlıklı iletişim gerçekleşecektir. Çocuklarına yabancılaşmayan aileler olmak istiyorsak yavrularımıza kalpten sarılıp onları sonuna kadar dinlemesini öğrenelim. Unutmayalım ki evde verdiğimiz her bir poz yavrularımız tarafından kare kare çekilmektedir. Öyleyse doğru ve güzel pozlar verelim. Yavrularımız da bunu çekip hayatlarına uygulasınlar" dedi.

Aile içi iletişime dair püf noktalarla Siyaset Akademisi'ne gelen katılımcılar, bir hayli ilgiyle izlenen eğitim sonunda,"Fatih Akbaba hocamızdan Allah razı olsun. Burada öğrendiklerimizi başta ailemiz olmak üzere çevremizde uygulayacağımıza inanıyoruz. Siyaset Akademisini organize edenlere ve AK Parti'ye çok teşekkür ediyoruz." dediler.

Katılımcılarla sohbet havasında geçen ve iletişime dair örneklerle süslenen program yaklaşık 2 saat sürdü.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.