AK Parti’nin büyükşehir toplantıları sürüyor

AK Parti Muğla İl Yönetimi ve Yatağan İlçe yönetimi Yatağan'a bağlı 39 köyü tek tek ziyaret ederek Büyükşehir Yasası hakkında merak edilenleri köylülerle değerlendirdi.Büyükşehir Yasası'ndan etkilenen bütün köylere...

AK Parti’nin büyükşehir toplantıları sürüyor

AK Parti Muğla İl Yönetimi ve Yatağan İlçe yönetimi Yatağan'a bağlı 39 köyü tek tek ziyaret ederek Büyükşehir Yasası hakkında merak edilenleri köylülerle değerlendirdi.

Büyükşehir Yasası'ndan etkilenen bütün köylere kanunu ayrıntılarıyla anlatmak için seferber olan AK Parti İl Yönetimi cumartesi günü Yatağan'a bağlı 39 köye çıkarma yaptı.

5'er kişilik guruplar halinde yapılan köy ziyaretleri öncesi AK Parti Yatağan Parti Binası’nda yapılan toplantıya AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Ahmet Soğancı, AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz, Muğla İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Şahbaz, İl ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Toplantı sırasında geziler hakkında bilgi veren AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Ahmet Soğancı Büyükşehir hakkında merak edilenleri dile getirirken “Bizim için göbeğini kaşıyan adamla kravat takan adamın farkı yok” sözleri dikkat çekti.

Hizmet herkese hizmettir anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Soğancı; “Bazı çevreler tarafından Büyükşehir Yasası hakkında yapılan provokasyonlar dikkat çekiyor. Köylerin bu yasadan olumsuz etkileneceğine ve yasanın şehir merkezlerinde rant sağlayacağına dair söylentiler var. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki bizim için göbeğini kaşıyan adamla kravat takan adamın hiçbir farkı yok. Amacımız hizmeti herkese eşit şekilde götürebilmek. Bunun için de Büyükşehir bulunmaz bir fırsat” dedi.

Köylerdeki yapıların yüzde 98'inin kaçak olduğunu belirten Soğancı; “Köylerimizde bulunan kaçak yapılar nedeniyle vatandaşlarımızın zaman zaman zor duruma düştüğü bir gerçektir. Bunun en iyi örneğini taşradaki zeytinyağı fabrikalarında görebiliyoruz. Pek çok fabrika bu nedenle kapalı. Tabi ki ruhsat işlemi bunları da etkileyecek. Büyükşehir Yasası'yla birlikte köylerdeki %98 kaçak yapının tamamına ruhsat verilecek” şeklinde konuştu ve köylerde toplanan su paraları hakkında da ayrıntılara değinerek; “Bunun yanı sıra köylerden toplanan su paraları 5 yıl boyunca taban fiyatın %25'i kadar olacak. Ayrıca vatandaşlarımız bu işlemleri için merkeze gitmek zorunda da kalmayacak, belli merkezdeki bürolardan işlemler yapılabilecek” diye konuştu.

Ayrıca yapılan açıklamalarda Muğla'nın büyükşehir olmasıyla birlikte İller Bankası'ndan alınan payında artacağına vurgu yapılarak; “Bu da en önemli gelişmelerden birisi olacak. Özellikle İller Bankası'ndan alınan payın %10'nun köylerin alt yapısına harcanması zorunluluğu da sevindirici bir gelişme. Bu da şu anlama geliyor; kısa süre önce parke ile tanışan köylere yatırım artacak, bütün köylüler evlerinin önüne kadar sıcak asfaltla tanışacak” denildi.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.