“ AK Parti’nin ampulünü işçiler patlatacak”

Rekabet Kurulu’nun Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine onay vermesinin ardından yürüyen santral ve maden işçileri AK Parti Yatağan İlçe Binasının önünde eylem yaparak siyah çelenk bıraktılar ve ampul patlattılar.Yatağan’da...

“ AK Parti’nin ampulünü işçiler patlatacak”

Rekabet Kurulu’nun Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine onay vermesinin ardından yürüyen santral ve maden işçileri AK Parti Yatağan İlçe Binasının önünde eylem yaparak siyah çelenk bıraktılar ve ampul patlattılar.

Yatağan’da Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına bağlı işçiler, Termik santralın  ihalesinin yapılmasından  22 gün sonra   Rekabet Kurulunun da onay vermesi üzerine AK Parti İlçe Binası önünde eylem yaptılar, ampul patlattılar.

Önce Madenci Heykeli önünde toplanan   işçiler, Cumhuriyet Caddesinden yürüyerek, Şadi Uysal  sokakta bulunan AK Parti İlçe binası önüne geldiler. Burada AK parti ve hükümet aleyhine slogan atan  işçiler  özelleştirmenin durdurulmasını istediler. İşyerlerinin  değerinin çok altında satıldığını iddia eden Tes-İş Sendikası Şube Fatih Erçelik ve Maden-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Girgin burada sert açıklamalarda bulundular.

Burada ilk açıklamayı Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik yaptı. Erçelik açıklamasında; “Biz elimizdeki devasa tesislerimizde kendi elektriğimizi üretmek ve devletin malına sahip çıkmak istiyoruz. Bu suçsa bu suça devam edeceğiz. Hükümete yapmış olduğu ihanet nedeni ile er geç hesap soracağımızı bildiririz” dedi.

Erçelik konuşmasını “İhanet sadece hükümet tarafından gelmiyor. Yerel yöneticiler, aynı sorunlarımızı paylaştığımız arkadaşlarımız, akrabalarımız var bu partinin içinde. Ama onların sesi çıkmıyor, neden yanımızda değil bunlar” diyerek bitirdi.

Daha sonra Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Şube Başkanı Süleyman Girgin bir açıklama yaptı.

Girgin açıklamasında Başbakan’ın Marmaris’te kendileri ile yaptığı görüşmede; ‘Değerinde teklif verilmediğinde ihaleleri iptal ederim’ dediğini ancak Başbakan’ın baktığı pencereden bakılsa bile ihale bedelinin peşkeş olduğunu ve Başbakan’ın sözünü tutması gerektiğini belirtti.

3 Santralin tüm taşınır ve taşınmazları ve 50 yıllık kömür rezervi ile birlikte 3 milyar 760 milyon dolara satıldığını belirten Girgin, bu satışın kabul edilebilir tarafı yoktur dedi.

Girgin bölge ekonomisine yaptığı katkılar, kamusal hizmetler ve sosyal hizmetler açısından yörenin bir çok gereksinimini sağlayan bu kurumlar satıldığı taktirde yeri doldurulamayacak bir boşluk olacağını söyledi.

Daha önceki iktidarların, yerel yöneticileri işçilerin yanında olduğunu belirten Girgin, AKP’nin yerel yöneticilerinin başlarını kuma gömdüklerini söyledi.

İşçi alımları, işçi ve memur sürgünleri söz konusu olduğunda ön saflarda olan AKP’nin yerel yöneticilerinin söz konusu Santrallerin satışı olunca ortada görünmediklerini ifade eden Girgin, son olarak işçilere bu mücadelenin gerçek sahipleri olduklarını, gerçek kahramanları olduklarını belirterek, bütün uyarılara rağmen başbakan devri onaylarsa alıcı firmaları Santrallere ve Madenlere sokup sokmayacaklarını sordu.

İşçiler hep bir ağızdan firmaları işyerlerine sokmayacaklarını yüksek bir sesle haykırdılar.

Daha sonra AKP ilçe binası önüne siyah çelenk bırakıldı ve ampuller patlatıldı. “AKP’nin ampulünü Yatağan İşçisi patlatacak” diye sloganlar atıldı. İşçiler olaysız bir şekilde dağılırken önümüzdeki günlerde eylemlerin devam edeceğini bildirdiler.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.