AK Partili vekillerden sosyal paylaşım tepkisi

Sosyal medya kuruluşları son zamanlarda Türkiye'deki belli yerleşim yerlerinin Latince isimlerini kullanmaya başlaması AK Parti Muğla Milletvekillerinin tepkisini çekti. AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, konunun...

AK Partili vekillerden sosyal paylaşım tepkisi

Sosyal medya kuruluşları son zamanlarda Türkiye'deki belli yerleşim yerlerinin Latince isimlerini kullanmaya başlaması AK Parti Muğla Milletvekillerinin tepkisini çekti. AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa, konunun düzeltilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvurdu.

Sosyal paylaşım sitesi yönetimine tepki mesajları gönderen özellikle Fethiyeli kullanıcılar girişimlerine bir cevap alamadığı açıklanırken, sosyal medyada konunun siyasi malzeme olarak kullanılmaya çalışıldığı ileri sürüldü. Sosyal medya kuruluşlarından tepkilere cevap verilmemesi ve tavır değişikliğine gidilmemesi sonucu AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden konuyu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na taşıdılar. Gerekli önlemlerin alınmasıyla ilgili bizzat Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Dr. Tayfun Acarer ile görüşen vekiller yazılı olarak da aşağıdaki metni imza altına aldı.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yaptıkları başvuruda, “Son zamanlarda uluslararası bazı sosyal medya kuruluşları yer bildirimlerinde Resmi ve Türkçe yer adları yerine yüzyıllar öncesinin Latince isimlerini kullanmaya başlamışlardır. Yavaş yavaş ve bilinçli yapıldığını düşündüğümüz bu davranış vatandaşlar tarafından da bizim tarafımızdan da ülkemiz kültür değerlerine zarar verici nitelikte değerlendirilmektedir. Foursquare isimli sosyal medya platformunun Eskişehir’i Dorylaeum, Facebook’un ise memleketimiz Fethiye’yi Megri olarak işaretlemesi bunlara örnektir. Özellikle Facebook’ta kullanıcıların memleket ve oturduğu yer bölümlerinin kullanıcı iradesi dışında Megri olarak değiştirilmesi tepkilere neden olmuş, kullanıcıların gönderdiği mesajlarla bir sonuç alınamamıştır. Konu bir takım siyasi çevrelerce istismar edilmekte ve ilgisi olmadığı halde İktidarla ilişkilendirilmektedir. Kaldı ki, Fethiye ismi, ismin veriliş hikayesi itibariyle de ulusal kimliğimiz ve onur mücadelemiz açısından çok önemlidir ve sosyal medya aracılığı ile bile olsa değiştirilmesi girişimi asla kabul edilemez. Konu üzerinde gerekli hassasiyeti göstereceğinizi biliyor, gereğini bilgilerinize rica ediyoruz” dediler.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.