AK Partili Ülgen’den yorumlara tepki

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, son günlerde sosyal medyada darbe girişimine yapılan yorumlara tepki göstererek, "Cumhuriyet aşığı herkesin sokaklara döküldüğü gecede evinden darbe girişimini izleyen kişilerin...

AK Partili Ülgen’den yorumlara tepki

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, son günlerde sosyal medyada darbe girişimine yapılan yorumlara tepki göstererek, "Cumhuriyet aşığı herkesin sokaklara döküldüğü gecede evinden darbe girişimini izleyen kişilerin Cumhuriyetin kalesi olduğu iddia edilen Marmaris’te söz söylemeye ne hakları olduğunu kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Osman Ülgen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Marmaris’te sosyal medyada yer alan haber ve yorumları hayretle okuduk. 'Ölüme gitmek yerine sorgulayan gençler yetiştirin. Ülkenin darbe yapılacak duruma nasıl geldiğini sorgulayın' şeklindeki açıklamalardan belli kişilerin 15 Temmuz’u normal bir darbe girişimi olarak gördüğünü anlıyoruz.’Söz konusu vatan ve bayrak olunca gözünü kırpmadan ölüme gidecek gençler yetiştirmek istiyoruz’söylemine karşı bu düşüncede olmak hangi üst akla hizmettir, kamuoyunun takdirlerinize bırakıyoruz.Bu düşüncede olanlara Ulu Önderimiz Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki şu sözleri hatırlatmak isteriz:“Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Bir gün, İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin”.Ulu Önder Atatürk bunları Türk Gençlerine söylemiştir. Burada sözü edilen Müdafaa kelimesi evinde oturarak, darbe girişimini sosyal medyadan ve televizyondan izlemek değildir. Cumhuriyeti ve Vatanı korumak için gerekirse tankın ve tüfeğin önüne çıkabilmektir.15 Temmuz’da yapılan ise ülkeyi Ak Partiden kurtarma girişimi değil bir ihanet girişimidir. Bunu, bu dar düşüncede olanların da bilmesi gerekir. Ama kimileri, evlerinden bu girişimi izlediklerini katıldıkları televizyon yayında çok rahatlıkla itiraf etmişlerdir.15 Temmuz gecesinde planlanan hain darbe girişimi bizlere gösterdi ki; Vatan ve Bayrak uğruna ölmeye hazır olanların sokakları doldurabileceği, korkakların ise evlerine kapandığı bir gün olarak tarihte yerini alacaktır”

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.