AK partili meclis üyesine saldıranlar tutuklandı

Marmaris Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyesi Hasan Şencan’a sıldıran 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.Marmaris Belediye Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Hasan Şencan’a saldırı olayını...

AK partili meclis üyesine saldıranlar tutuklandı

Marmaris Belediye Meclisi’nin AK Parti’li üyesi Hasan Şencan’a sıldıran 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Marmaris Belediye Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Hasan Şencan’a saldırı olayını gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

Hastane çıkışı gazetecilere açıklama yapan Muğla AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Türkiye'nin birçok yerinde AK Parti’ye yönelik yapılan haince saldırıların bir benzerinin Marmaris'te de olmuş gibi gözüktüğünü kaydederek buna rağmen metanetlerini koruyacaklarını ifade etti. Saldırganların kısa sürede yakalanmasını sağlayan emniyet güçlerine teşekkür eden Küreci, olayı sonuna kadar takip edeceklerini vurguladı. Küreci, saldırıyı kimin yaptırdığının peşini bırakmayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

“Bu saatten sonra Marmaris'te bir tek kişinin burnu kanasa, ortalığı ayağa kaldıracağız. Çünkü burası Muğla. Burayı başka yerlerle karıştıranlar ayaklarını denk alsınlar. Muğla'da bu tür şeyler pek başımıza gelmiyor ancak bizi başka mecraya çekmeye çalışanlara da müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Muğla'da kim ne yaparsa yapsın barışın, birliğin ve beraberliğin sağlanması adına tüm gücümüzle çalışacağız."

Bir basın mensubunun sorusu üzerine meclis üyesi Şencan'ın saldırıyı gerçekleştiren kişiler tarafından bir süredir takip edildiğine dair bilgi aldıklarını aktaran Küreci, bundan dolayı olayın planlı bir saldırı olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Öte yandan, saldırıdan sonra gözaltına alınan Emre S. (31) ve Mustafa D'nin (24) sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak Muğla Kaplı Cezaevi’ne gönderildi.

Meclis üyesi Hasan Şencan, önceki gün Armutalan Mahallesi'ndeki büfenin önünde bulunduğu sırada otomobilden inen 2 kişinin saldırısına uğramış, başına sert cisimle vurulan bacaklarından bıçaklanan meclis üyesi yaralanmıştı. Olayın ardından otomobille kaçan zanlılar, Gökova Kavşağı'nda polis tarafından yakalanmıştı.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.