AK Parti’den Engelliler Haftası Mesajı

AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Armağan Erol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Erol, mesajında şu sözlere yer...

AK Parti’den Engelliler Haftası Mesajı

AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Armağan Erol, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Erol, mesajında şu sözlere yer verdi : "Çağdaş toplumun gereklerinden birisi, engellilerin eğitim, sağlık, kültür, istihdam ve rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, temel haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Partimiz, her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için katkı koymayı kendisine görev edinmiştir. Sosyal İşler Başkanlığımız engellilerimizin sorunlarını yakından takip etmekte ve sıkıntılarına ortak olmaktadır. Hükümetimizin, vatandaşlarımızın topluma entegre olmaları, mesleki eğitim ve istihdamları yönündeki çabaları, artarak devam ederek, engelleri beraber aşacağız. Bu şuurla, engelli kardeşlerimizi ötekileştiren, toplumun dışına iten, onları eve hapseden çağ dışı anlayışı reddederek, pozitif ayrımcılık ilkesini hayata geçirdik; bu ilkeyi anayasa ile güvence altına alarak bu alanda bir zihniyet devrimi ve hukuk devrimi gerçekleştirdik.

Geçmiş hükümetlerce öteden beri ihmal edilen, sorunları, talepleri, istekleri görmezden gelinen engelli insanlarımıza kucak açtık; istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması için yasalar çıkardık. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere herkesin özgürce, rahatça yararlanabildiği imkânları, engelli kardeşlerimizin kullanımına sunduk. Engelli ve bakım aylıklarını kat kat arttırdık.

İhtiyacı olan tüm engelli kardeşlerimiz, taşıma ücreti de devletimizce karşılanmak suretiyle, özel eğitim merkezlerinden ücretsiz yararlanıyor. Engelli çocuğu bulunan anneler, 5 yıl erken emekli olabiliyor; engelli çocuğu bulunan ebeveynler, günde 1 saat bakım izini alabiliyorlar. Bu anlamda engellilerimizin refahı artarak devam edecektir. Bugüne kadar engelliler için yaptığımız hizmetler, bundan sonra yapacak olduklarımızın teminatı olacaktır. Bu vesile ile Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum."

Bu haber toplam 116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.