AK Parti’den 100. Yılda 100 proje

Muğla’nın il oluşunun 100. Yılı nedeniyle 2013 yılına kadar projesi tamamlanan ve tamamlanmak üzere olan 100 büyük projenin açılışı 2013 yılında yapılması için AK Parti Muğla Milletvekilleri Bakanlıklar ile görüşme...

AK Parti’den 100. Yılda 100 proje

Muğla’nın il oluşunun 100. Yılı nedeniyle 2013 yılına kadar projesi tamamlanan ve tamamlanmak üzere olan 100 büyük projenin açılışı 2013 yılında yapılması için AK Parti Muğla Milletvekilleri Bakanlıklar ile görüşme yaptığı açıklandı.

Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamada, “5 yıl önce Muğla Eğitim Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı (MEÇEV)’nın girişimi, Muğla Valiliğinin koordinasyonu, Üniversite’nin ev sahipliğinde Muğla’nın paydaşlarının katılımıyla “100. Yılda Nasıl Bir Muğla Görmek İstiyoruz” konulu çalıştay sonrası valilikçe yayımlanan strateji çalışmasının gereği maalesef geçen süre içerisinde tam olarak yerine getirilememişti” denildi.

Muğla’nın il oluşunun 100. yılına girmek üzereyken, Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden 100. yıl vizyonuna yakışır projeler için çalışma başlattılar. 100. yıla 100 proje sloganıyla hareket eden Ak Parti Muğla milletvekilleri 2013 yılı içerisinde bitirilecek büyük ölçekli çalışmalarla ilgili tüm bakanlıklarla bir çalışma başlattı. Bakanlıklara gönderdikleri ortak bir yazıyla bu konuda bilgi isteyen Ali Boğa ve Yüksel Özden, ayrıca yakın zamanda bitmesi öngörülen projelerin bitiş tarihinin 100. yıla çekilmesi için de girişimde bulundular.

100 büyük proje çalışması için önerileri alınmak üzere şimdiye kadar Muğla’ya emeği geçmiş tüm atanmış ve seçilmiş eski ve yeni yöneticilerden ulaşılabilen herkesle görüş alışverişinde bulunmak için görüşmelere başladıklarını söyleyen milletvekilleri, “Başbakanımızın da katılımıyla gerçekleştirilebilecek 100. yıl toplu açılış ve temel atma programı ve tanıtımı için detaylı bir çalışma yapma gereği ortaya çıkmıştır. Muğla için yapacağımız projelerin mutlaka 100. yılda bitirilmesi yerine, kuruluşlarımızca yüzüncü yılda bitirilebilecek projelere ilaveten, yüzüncü yılda başlatılıp, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına kadar devam eden süreçte ilimize kazandırmamız gereken projeleri bir vizyon çalışmasıyla ortaya koyarak, 10 yıllık orta vadeli bir eylem planı yapmak ve bu eylem planını da, bir komite marifetiyle koordine ve takip etmek istiyoruz. Bu çalışmamızla amacımız 100. yıl kutlamaları değil, İl oluşumuzun yüzüncü yılını değerlendirerek ikinci yüzyıla girerken yeni ve büyük adımlar atmaktır. 100. yılında Muğla’nın Büyükşehir statüsüne kavuşturulmasıyla bu çalışmalar daha da önem kazanmış oldu. Yüzüncü yılımızı ilimizin bütün paydaş ve dinamikleri arasında bir farkındalık uyandırarak, dinamiklerimizi harekete geçirerek, kıyısalı ile kırsalı arasındaki uçurumu bir uyum içerisinde gidermeye ve kalkınmayı sağlamaya yönelik yeni adımlar atmak istiyoruz” dediler.

Projelerin neler olacağı tüm bakanlıklarla yapılan koordineli çalışma sonucunda belirlenecek ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.