AK Parti’de “Temayül” tarihleri belli oldu

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesi, AK Parti Muğla’da millektvekili adayları 28 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak Temayül Yoklaması ile belirlenecek.AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci,...

AK Parti’de “Temayül” tarihleri belli oldu

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesi, AK Parti Muğla’da millektvekili adayları 28 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak Temayül Yoklaması ile belirlenecek.

AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, 7 Haziran tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesi aday belirleme süreci ve adayların başvuruları hakkında açıklama yaptı. İl binasında yapılan toplantıda AK parti Milletvekili adaylarının 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında temayül yoklamasına girecekleri açıklandı.

Son başvuru tarihi 20 Şubat

AK Parti İl Başkanı Küreci, 25. Dönem milletvekili aday adaylığı için istifası zorunlu olanların 10 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerektiğini belirterek, “İstifası zorunlu olan aday adaylarımız istifalarını verdikten sonra İl Başkanlığımıza veya Ak Parti Genel Merkezine 11 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında başvuru yapacaklar. Aday adaylarımızdan başvuru esnasında erkek adaylardan 5 bin TL, kadın aday adayları 2 bin 500 TL, engel oranı yüzde 40 ve yukarı olan aday adaylarımızdan ise ücret alınmayacak” dedi.

AK Parti İl Başkanı Küreci, AK Parti’nin kadın ve gençlere yönelik parti kotası hakkında bilgi verirken, “Kadınlarımızdan ve gençlerimizden mutlaka aday adayı olmalarını istiyoruz. Kadın adaylar için yüzde 25, genç aday adayları için de yüzde 25’lik bir kota var. Gençlerimizin ve kadın adaylarımızın şansları daha fazla. Şu ana kadar kamu görevlisi olarak Emniyet Müdürü Bekir Tavaslı ve Basın Enformasyon İl Müdürümüz Cavit Okur aday adaylığı konusunda ismi geçiyor. 10 Şubat mesai bitimine kadar bu sayı artabilir” dedi.

Milletvekili aday adaylığı için başvuru yapan isimlerin adaylık için yapılacak temayül yoklaması hakkında da bilgi veren Küreci, “Aday belirleme sürecinin ilk ayağı olan temayül yoklaması 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılacak. Temayül sonrası genel merkez tarafından aday adayları üzerinde değerlendirme çalışması yapıldıktan sonra nihai karar yine partimiz genel merkezi tarafından verilecek” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.