AK Parti’de genel merkezin adayı kazandı

AK Parti Muğla 5. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Kapalı Spor Salonunda Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirildi. Kongreyi Genel Merkezin belirlediği aday İhsan Küreci kazandı. Bilindiği gibi...

AK Parti’de genel merkezin adayı kazandı

AK Parti Muğla 5. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Kapalı Spor Salonunda Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirildi. Kongreyi Genel Merkezin belirlediği aday İhsan Küreci kazandı. Bilindiği gibi kongre öncesi bir çok isim genel merkez nezdinde girişimlerde bulunurken, ismi geçen bütün adaylar Başbakan Davutoğlu ve genel merkez yöneticileri ile görüşmeler yapmışı. Bu sürecin ardından Genel Merkez İhsan Küreci’yi aday göstermiş ve tek aday ile kongreye gidilmesine karar verilmişti.

Daha sonra partinin ağır toplarından Şadi Pirci de aday olduğunu açıklarken, eski il başkanı Nihat Öztürk yaptığı açıklamada bütün teşkilatların genel merkezin adayı İhsan Küreci’nin arkasında olduğunu söylemişti.

Cumartesi günü yapılan kongre başa baş geçerken kongreyi genel merkezin adayı İhsan Küreci kazandı. Gündem maddeleri ve konuşmaların ardından seçimlere İhsan Küreci ve Şadi Pirci’nin başkanlığındaki iki liste ile gidildi.

Seçimlerde oy kullanan delegelerin 343’ünün oyunu alan İhsan Küreci AK Parti İl Başkanlığına seçilirken, diğer aday Şadi Pirci ise 231 oy aldı.

Sayımı sonrası bir açıklama yapan İl Başkanı İhsan Küreci, oy kullanan bütün delegelere teşekkür ederken, birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, diğer aday Şadi Pirci de, adaylığının bir başkaldırı olmadığını ve demokratik bir yarış olduğunu belirtirken, adaylığının yanlış anlaşılmaması gerektiğini ifade etti.

İhsan Küreci’nin başkanlığında oluşan AK Parti Yeni İl yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Ozan Balcı-Durmuş Cüce-Adem Sarıkaya-Osman Aslan-Birol Tepe-Murat Ercan-Ali Yörük-Ramazan Özçakır-Nazlı Noyan Öksüz-Adem Çine-Mehmet Tokgöz-Şaziye Özden Erol-Suzan Harmandar-Ali Kadem-Rüşta Yiğitkaya-Orhan Reyhan-Zeki Eren-Zekeriya İlkhan-Ahmet Turan Şahin-Mustafa Toksöz-Bahattin Başpınar-Erdoğan Demircioğlu-Ertuğrul Gümüş-Mehmet Tan-Özgür Akgün-Hakan Küçük-Ramazan Cengiz-Mehmet Orhan-Habil Muslu-Servet Aydınlıoğlu-Miraç Cin-Ejder Üstek-Mustafa Sarıyer-Sadettin Aldemir-Arif Bozyer-Sadettin Abalı-Hikmet Selçuk-Bünyamin Koyuncu-Mehtap Tölek-Hasan Hüseyin Avcıoğlu-Ramazan Pökün-Ahmet Sedat Deniz-Osman Değirmenci-Nihal Kaplama-Zaliha Memik-Gülfatma Kapiz-Ulaş Çüçen-Şerife Gümüşlü ve Ümran Yılmaz Korkut.

Bu haber toplam 418 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.