AK Parti’de adaylık başvuruları başladı

Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti teşkilatlarında aday adaylığı başvuruları başladı. AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, aday adaylığı başvuru şartları ve ücretlerini açıkladı.AK Parti...

AK Parti’de adaylık başvuruları başladı

Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti teşkilatlarında aday adaylığı başvuruları başladı. AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, aday adaylığı başvuru şartları ve ücretlerini açıkladı.

AK Parti il binasında açıklama yapan İl Başkanı Öztürk, “Partimizin Merkez Yürütme Kurulu aday adaylığı başvuruları ile ilgili bir karar aldı. Tüm seçim çevrelerinde parti adaylarımızın tespiti merkez yoklaması ile olacak. Başvurular 1 Ekim tarihi itibari ile başladı ve 1 Kasım 2013 Cuma günü sona erecek. Hafta sonları da parti teşkilatlarımızda başvuru yapılabilecek. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarımız bizzat Genel merkez veya İl Başkanlıkları kanalıyla Merkeze bildirilecek. İlçe başkan aday adaylarımız ise bizzat İl başkanlığına veya ilçe başkanlarına başvuru yapacak. Adaylık için teşkilat mensuplarının istifa etme zorunluluğu olanlar var. Adaylık başvurusunda bulunacak olan belde başkan ve yönetim kurulu, ilçe başkan ve yönetim kurulu, asil ve yedek üyelerinin kadın ve gençlik kolları dahil, disiplin kurulları asil ve yedek üyeleri de adaylığı söz konusu ise istifa etmeleri zorunludur. Adayların başvuru ücretleri ise Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları 2 bin 500 TL olarak ücret belinlendi. İlçelerde ise kıstas var. Nüfusu 50 binden az olanlar ilçeler 750 TL, 50 binden 200 bine kadar olanlar Bin 500 TL ve 200 binden nüfusu fazla olan ilçeler ise 2 bin 250 bin TL adaylık başvuru ücreti ödeyecek. Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği aday adayları 750, kadın aday adayları tüm ücretlerin yarısı, engelli aday adayları ise dörtte biri oranında ücret ödeyecekler” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.