AK Parti Siyaset Akademisi açılıyor

AK Parti’nin büyük kurultayı öncesi toplanan AK Parti Muğla İl Danışma Kurulu toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B salonunda yapıldı. Toplantının divan başkanlığını İl Başkanı Nihat...

AK Parti Siyaset Akademisi açılıyor

AK Parti’nin büyük kurultayı öncesi toplanan AK Parti Muğla İl Danışma Kurulu toplantısı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi B salonunda yapıldı. Toplantının divan başkanlığını İl Başkanı Nihat Öztürk yaparken, İlçe ve belde belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, İl Genel Meclisi, Belediyle Meclisi, Gençlik ve kadın kolları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İl Danışma Kurulu toplantısının açılışında konuşan İl Başkanı Nihat Öztürk, AK Parti’nin büyük kurultayı öncesi kurultaya hazırlık amacını taşıdığını açıkladı. Öztürk, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AK Parti’nin 2002 yılından bu yana girdiği her seçimden zaferle çıktığını belirterek, önümüzdeki yıl yapılması beklenen yerel seçimlerden de zaferle ayrılacağını açıkladı. Öztürk, “Partimizin 2023 hedefi var. Bu hedefi yakalamak bizlerin asil görevi. Muğla olarak, AK Parti teşkilatları olarak neler yaptığımızı ve Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde neler yapabileceğimizi tartışmak istiyoruz. Sandık görevlisinden İl başkanına kadar bu partinin yerel iktidar olması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde Muğla’nın Büyükşehir statüsüne geçeceğinin altını çizen İl Başkanı Öztürk, “40 yıldır Muğla’yı hizmet vermeyenleri artık vatandaşımıza emanet etmek istemiyoruz. Büyükşehir yasası ile ilgili iki milletvekilimiz de Ankara’ya çağrıldı. Büyükşehir yasa taslağı hazırlanıyor. Ekim ayı başında bu taslak yasalaşacak. Muğla’yı marka kent yapmak için elimizi taşın altına koyup Büyükşehir Belediyesi’ni alma gibi bir zorunluluğumuz var” dedi.

Konuşmasında Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyelerinin seçiminde önemli rol oynayacak AK Parti Siyaset Akademisi’ni açma kararı aldıklarını belirten Öztürk, “Önümüzdeki en kısa süreçte AK Parti Siyaset Akademisi açacağız. AK Parti’nin belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri artık siyaset akademisinden çıkacak. Bunla ilgili çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamladık” dedi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.