“AK Parti Muğla’yı rant için istiyor”

Muğla ve ilçelerinde bir dizi siyasi çalışma yapmak için Muğla’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, HABER Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vural açıklamalarında MHP’nin büyükşehir...

“AK Parti Muğla’yı rant için istiyor”

Muğla ve ilçelerinde bir dizi siyasi çalışma yapmak için Muğla’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, HABER Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vural açıklamalarında MHP’nin büyükşehir belediye başkan adaylığından geçtiğimiz günlerde MHP İl Teşkilatının kapatılmasına kadar önemli açıklamalarda bulunurken, AK Parti’nin iç ve dış politikasına da sert bir dille eleştirdi.

İl teşkilatının kapatılmasına açıklık getirdi

HABER Gazetesi’nin sorularını cevaplayan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ilk olarak geçtiğimiz günlerde MHP Muğla İl Teşkilatının kapatılması ve il yönetiminin görevden alınması tartışmalarına açıklık getirdi. Vural, “ Bildiğiniz gibi önümüzdeki bu süreç Muğla ve Türkiye için son derece önemli bir döneme denk geliyor.2014 yılında Türkiye’de yerel seçimler gerçekleştirilecek. MHP Genel Merkezi olarak bizler de Büyük Kurultay sonrasında bu seçimlere parti meclisi ile birlikte beraber aynı doğrultuda bakan ve uyum içinde çalışabileceğimiz yönetim ve kişilerle gitmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle parti meclisi ve genel merkez ile aynı doğrultuda hareket edebilecek yönetimlere ihtiyacımız var. MHP Muğla İl Teşkilatının kapatılması kesinlikle kurultay döneminde farklı adayların desteklenmesi ya da muhalefet gösterilmesi ile alakalı değildir. Kurultay yapılmış ve sonucu alınmıştır. Bu süreçten sonra geriye dönük açıklamalar partimize ve ülkücü harekete zarar verici tavırlardır. Sandıklar açıldıktan sonra çıkan iradeye herkesin saygı göstermesi gerekmektedir. Bu nedenle son derece önemli olan önümüzdeki seçimlere giderken de uyum içerisinde çalışılacak yönetimlere ihtiyaç vardır. Bu noktadan hareketle Türkiye’de 7 il teşkilatı kapatılarak yenilenmiş ve ortak hedefe bakabilecek arkadaşlarımızla yol almaya karar verilmiştir” dedi.

Büyükşehir adayımız Mart sonunda belirlenecek

Son günlerde giderek ağırlık kazanmaya başlayan bir diğer tartışma konusu olan MHP’nin büyükşehir belediye başkan adayının kim olacağı konusunda da açıklamalarda bulunan Vural, “ Muğla’nın büyükşehir olmasına karşı değiliz. Ancak idare ve idari şekillerinde zorluklar yaşanacağı muhakkak. Biz de büyükşehir belediye başkan adayımızı da Mart ayı sonuna kadar il teşkilatında kuracağımız komisyon çalışmaları sonunda belirleyeceğiz. Komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra adaylarımız açıklanacak. Bildiğiniz gibi genel başkanımız Aksaray’da başkan adayımızı açıklayarak seçim startını verdi. Sonuçta Muğla için en hayırlısı neyse o olacak” diye konuştu.

Açılım süreci bölünme projesi

Başbakan Erdoğan ve AK Parti yetkililerinin  İzmir ile Muğla belediyelerini özellikle istediğini belirten Oktay Vural, “ AK Parti rantın yüksek olduğu Muğla ve İzmir’i öncelikli olarak almak istiyor. Bildiğiniz gibi AK Parti kendilerine rant sağlamayan hiçbir iş ile uğraşmıyor. Muğla, yapısı itibarıyla okumuş, kültürlü ve dışa dönük bir kent. Şu anda pkk ve bebek katili ile yürüttükleri bölünme projesini Muğlalı vatandaşlarımıza kabul ettirmek onların kafalarını karıştırmak ve kendi projelerini hayata geçirmek için özellikle Muğla’yi istiyorlar. Muğlalı vatandaşlarımızın bu oyuna gelmeyeceğine, bu oyuna dur diyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Oktay Vural, Haber Gazetesinin “kendi siyasi geleceğinizle  ilgili beklentileriniz ve düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna da; “ Bu bir ekip işi. Biz MHP olarak Türkiye’nin en güçlü kadrolarına sahibiz. Bizlerin işi genel başkanımızın ve parti yetkili organlarının belirlediği stratejiler doğrultusunda projelerimizi hayata geçirmek, bunları halkımıza anlatmak ve MHP’ni iktidara taşımaktır. Bu çerçevede ne benim ne bir başka arkadaşımın ekip uyumunu bozacak ya da bundan farklı şekilde hareket etmek gibi bir durumu ve düşüncesi yoktur” şeklinde cevap verdi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.