AK Parti İl Başkanı Öztürk Özal’ı Andı

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı ve eski başbakan Turgut Özal’ı ölüm yıl dönümünde andı. Öztürk, Özal’ın ülkenin demokrasiye geçişinde önemli bir yere sahip olduğunu...

AK Parti İl Başkanı Öztürk Özal’ı Andı

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı ve eski başbakan Turgut Özal’ı ölüm yıl dönümünde andı. Öztürk, Özal’ın ülkenin demokrasiye geçişinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin demokratik ve ekonomik gelişmesinde önemli rol oynadığını hatırlattı. İl Başkanı Öztürk; “Ülkemizin geldiği noktada merhum Cumhurbaşkanı Özal çok önemli yere sahiptir. Özal’ı rahmetle anıyoruz.” dedi.

12 Eylül 1980 darbenin ardından yapılan ilk seçimlerde halkın demokrasiye inancının örneği olarak Anavatan Partisi’nin genel başkanlığında Turgut Özal’ı başbakan seçerek demokrasiye geçtiğini ifade eden AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, “ Özal ile birlikte ülkemizde demokrasi adına yeni bir hayat başlamıştır. Bu gün Adnan Menderes, Turgut Özal’ın halkın gönlündeki yerini AK Parti olarak biz devam ettirmeye çalışıyoruz.” dedi.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  “ Halkımız Adnan Menderes ve Turgut Özal’ın, ülkemizin demokrasiye geçişinde önemli bir değer olduklarını çok iyi bildiği için bu günde AK Parti’yi iktidar yapmıştır. Turgut Özal’la birlikte ülkemizde demokrasi anlayışı ve ekonomik anlayış, sosyal yaşam dünya standartları düzeyine ulaşmaya başlamış AK Parti’yle birlikte ülkemiz dünyada hatırı sayılır bir yere gelmiştir. Bu gün ülkemizin geldiği noktada rahmetli Özal’ın büyük çaba ve gayretleri olmuştur. Aziz milletimiz, çalışma azmi ve gayretiyle, farklı dünya görüşüyle, demokrasiye inancıyla Türkiye’nin dünya ile bütünleşmesinde önemli katkıları olan ülkemizin başbakanlığına yapan, 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı her zaman rahmetle, minnetle ve şükranla anacak ve hatırlayacaktır.”

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.