AK Parti engellilerin sorunlarını dinledi

Ak Parti Muğla İl Sivil Toplum Komisyonu üyeleri, Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile kahvaltıda bir araya gelerek engellilerin ve ailelerinin sorunlarını dinledi. Yaklaşık 2 saat...

AK Parti engellilerin sorunlarını dinledi

Ak Parti Muğla İl Sivil Toplum Komisyonu üyeleri, Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile kahvaltıda bir araya gelerek engellilerin ve ailelerinin sorunlarını dinledi. Yaklaşık 2 saat süren kahvaltında dernek yönetimi, engelliler ve engelli aileleri ile bir araya gelen Ak Parti Sivil Toplum Komisyonu üyeleri, sorunları tek tek not alarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Engellilerin desteğe ihtiyacı olduğunun altını çizen Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü; “Biz derneklere destek verildiği sürece biz engelli çocuklarımızı hayata kazandırmaya onlara destek olmaya çalışacağız. Geçtiğimiz günlerde AB ulusal ajans bilgilendirme toplantısına katıldım. Burada engelliler üzerine sosyal içerikli bir proje hazırlandığı takdirde hibe alabileceklerini bizlere ilettiler. Bizlerde sizlerden böyle bir hibeyi almak için destek istiyoruz” dedi

İş eğitim okullarının aktif hale gelmesini istediklerini de belirten Çetinözü; “İş eğitimi okullarının daha aktif şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Engelli çocuklarımızın muhakkak bir becerileri var. İş eğitimleri seneye bitiyor. 23 Yaşından sonra çocuğumuzu eve kapatamayız. Seneye iş eğitimleri Halk Eğitim merkezlerine geçiyor. Denizli ve Manisa’da bu sistem şuan uygulanıyor ve oralarda sıkıntıların olduğunu öğrendik. Bizde bu yüzden iş eğitiminin Halk Eğitimlere verilmesinden dolayı tereddütlüyüz. Son olarak da engelli maaşlarından yararlanamayan engelli vatandaşlarımızda var. Bizler zihinsel engellileri farklı bir kategoride değerlendirilmesini istiyoruz” sözlerini kaydetti.

Kendilerine gelecek olan isteklerde her türlü destek verecek olduklarını söyleyen AK Parti Sivil Toplum Komisyonu Halkla İlişkiler Başkanı Ozan Balcı, “Bizler sizler ve hükümet arasında bir köprüyüz. Eğer bizlere şikayetlerinizi ulaştırırsanız biz destek olabiliriz. Ancak bize her konuyu duyamaya biliriz. Engellilerin sağlık, eğitim ve ekonomi ihtiyaçları var. Başbakanımız engeliler konusunda zaten titiz davranıyor. Engellilerimizin okulları ile ilgili devletimiz büyük katkı veriyor. Başbakanın kesin talimatı var ilerleyen günlerde engeliler parmak izi ile işlerini daha kolaylıkla yapacaklar onların maaşları başkaları tarafından alınamayacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.