AK Parti Dalaman İstişare Toplantısı yapıldı

AK Parti Dalaman İlçe Teşkilatı'nın aylık istişare toplantısı Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk'ün katılımıyla yapıldı. İlçe Başkanı Onur Turgut’un yurt dışında olduğu için katılamadığı toplantıya, Ak Parti...

AK Parti Dalaman İstişare Toplantısı yapıldı

AK Parti Dalaman İlçe Teşkilatı'nın aylık istişare toplantısı Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk'ün katılımıyla yapıldı. İlçe Başkanı Onur Turgut’un yurt dışında olduğu için katılamadığı toplantıya, Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Dalaman İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve partililer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, “Salı günü grup toplantısındaydık, Ula Belediye Başkanımız partimize geçti. Başbakanımızın bütün Muğladaki hemşerilerimize selamını getirdim. Milletvekillerimizin selamını getirdim” dedi.

Hırsla ve heyecanla çalıştıklarını belirten Nihat Öztürk, “Teşkilatımızı 2014’e, ne yapmak istediğini bilen teşkilat şekline ulaştırmak. Muhalefet partilerimiz büyükşehir yasası ile ilgili, halen basına yansısada, eski heyecanını kaybettiler. Artık büyükşehir yasası ile ilgili muhalefet çok fazla söz söylemiyor. Bunlar artık, ‘Büyükşehir yasası faydalı ama’ noktasına geldi. Bazı belediye başkanları bize kızıyordu, ama bir baktık ki bir süre sonra köylerin yollarını yapmaya, köylerin camilerini yapmaya başladılar. Köylere hizmet gitmez diyorlardı, biz tam tersine köylü daha fazla hizmet alacak diyorduk, daha Büyükşehir olmadan oradaki Belediye Başkanları hizmet götürmeye başladı. Bu da doğal birşey, bunu eleştirmiyorum. Çünkü vatandaşımızın derdini çözen kim olursa olsun ona destek veriyoruz. Zaten siyaset mekanizması milletin derdini çözmek üzere kurulmuş bir yapı” dedi.

Büyükşehir yasasının doğru bir yasa olduğunu belirten Nihat Öztürk, “Yasa ilk çıktığı gün nasıl anlattıysak onu anlatmaya devam ediyoruz. Tüm Muğlada ilçe belediye başkanları, köylerde, köylerin yollarında, sularında hizmet vermeye başladılar. Dolayısı ile yaptıkları ile, bizim amacımzın doğru olduğunu gördük. Biz eleştirmek maksadıyla eleştirmedik, bizim amacımız basına devamlı demeç verelim değil. Biz büyküşehir yasasına inandığımız için onun aleyhindeki sözlere karşı durduk ve haklı olduğumuzu da gördük” dedi.

Gençler 2001’ anlamıyor

Ak Parti’nin Türkiye’yi çağ ağlattığını belirten Muğla İl Başkanı, “2001 yılını bazen gençlik kollarını anlattığımızda gençler anlamıyor. Konuşurken gençlerle bazen iletişim güçlüğü çekiyoruz. 2001’de devlet memurun maaşını ödeyemiyordu diyorum, öyle şey olurmu diyorlar. 2001’de MHP, DSP ve ANAP hükümeti o zamanki memur maaşlarını tahville ödeyecek şekilde konuşma yapıldığı günlerdi. O günlerde siyaset kurumu tamamen dibe vurmuştu. Bırak il başkanına, Bakan geldiği zaman vatandaş yüzüne bakmıyordu, çünkü inandırıcılığı yoktu. Vatandaşın gözünde Ülkeyi yönetenlerin değeri yoktu. Gecelik faizin %7-8binlere çıktığı dönemdi.

Geçen gün gazetede okudum, bir siyasetçi şunu söylüyor. 2001 karanlığı 2012’den daha iyi diyor. Ben iktisatçıyım, ya ben bilmiyorum ekonomiyi ya bu siyasetçiler bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Bütçe konuşmasında konuşanları gördük. Bütçede, ekonomide artık Ak Parti ile yarışmak mümkün değil. Tarihi rekorlar kırıyor bu hükümet.

Gerçek Milliyetçilik nedir? Kendi ekonomini güçlü tutmak, ordunu güçlü tutmak. Parasal anlamda büyümektir. 2001’de ükenin kendi parası 20 milyar dolar civarıydı, ülkenin İMF’ye borcu 22 milyar dolardı. Kasadaki para bunu ödemiyordu. Şimdi ülkenin 122,5 milyar dolar kasasında para var. Türkiye tarihinde böyle para olmadı. İMF’ye çok cüzi bir borcu kaldı. Sadece sizden toplanan vergilerin toplamı 2001 yılında faizlere yetmiyordu, bırakın yatırım yapmayı. Biz o süreçte hem bunları ödedik, faizleri bir noktaya getirdik, ekonomiyi düzelttik. Ama bakıyorsun 2012 Türkiyesi 2001 Türkiyesinden daha kötü diyor.

Biz 75 milyonun hükümetiyiz. Buradaki tüm vatandaşlarımıza eşit şekilde bazen dağılamıyor ama biz elimizden geldiği şekilde ülkemizin büyümesi için mücadele ediyoruz. Büyük şehir ile birlikte ilçe ve köylerimize daha fazla yatırım gelecek. Ama sihirli değneğimiz yok. Biz geleceğiz ve herşeyi çözeceğiz demiyoruz” diye konuştu.

İktidar devre dışı bırakılmamalı

Bölgede geçtiğimiz günlerde kurulan DOKTOB (Dalaman, Ortaa, Köyceğiz Turizm Otelciler Birliği) ile ilgili soruya cevap veren Nihat Öztürk, “FETOB var, MARTAB var, Dalaman’da da zaten benim bildiğim Turizm Bakanlığının desteklediği altyapı birliği var.

Bizim turizm noktasında ülkemize katkı verecek herkese kapımız açık. Turizm bu ülkenin önünü açan bizi her dönem rahatlatan bir kurum olmuştur. Turizmi kim destekliyorsa, biz ona katkı yapıyoruz. Dalyan-Ortaca yolu var, biz Turizm Bakanlığından 3 trilyona yakın tahsis yaptık. Buralar CHP’li Belediye var diye bakmadık. Aynı şekilde Köyceğiz’de öyle. Turizm anlamında buralara yapılacak yatırım, vatandaşa yapılan yatırımdır. Ama bu dernek bize gelmedi. İktidarın bilgisi olmadan yapılan bir oluşum, bizim desteklememiz lazımdı. Bu ülkede turizmi geliştirecekseniz, Turizm Bakanlığından geçme şansı bir aşamaya kadar olur. Bu dernek kuruldu, fuarlara katılacak kimden isteyecek. Köylere yol isteyecek kimden isteyecek. Bakanlıklar Ak Parti’de. Dalamandaki yolunu yapamayanlar, çukurla dolduranlar, Köyceğiz’de yol sorununu çözemeyenler. Biz Ortaca’da Belediyeyi bıraktığımızda kasamızda 2 trilyon para vardı. Onun dışında Turizm Bakanlığından Ortaca’ya verilen para 10 trilyonu geçti, Bakanlık hibe verdi, alt yapısını, kanalizasyonu güçlendirsin diye, CHP’li bir belediyeyi. Ama kendi ilçesini çözemeyenler, turizmin hangi sorununu çözecek. Dalamanda, Tigem’de yürüttüğümüz bir turizm bölgesi projesi var mesela.

Bu dernekten Benim haberim yok, Milletvekillerinin haberi yok nasıl yapacaklar. Birlikte yapmamız lazım. Bu tür konularda iktidar partisini devre dışı bırakmak hoş değil. Ama bizim yapabileceğimiz birşey varsa yine yaparız” şeklinde konuştu.

CHP gençlerin bursunu kesti

Dalaman‘daki uzman doktor eksikliğine yönelik bir soruya da cevap veren Nihat Öztürk, “Sağlık Bakanlığında değişiklik oldu. Biz Muğla olarak Sağlık Bakanlığı konusunda Recep Beyle çok iyi çalıştık. Ama biliyorsunuz, Mehmet Müezzinoğlu bizim teşkilat başkan yardımcısı idi. Kendisine sorunlarımızı anlatacağız. Ben istiyorum ki ülkede her tarafta doktor sayısı fazla olsun. Tıp Fakülteleri biz geldiğimiz zaman 10 katı mezun verse açıkları kapatamıyordu. Bu hükümet iktidara geldikten sonra kurulan tıp fakülteleri sayesinde doktor sayısı her yıl artmaya başladı. Bir kanun çıkarttık, yurt dışından doktor getirelim milletin derdini çözelim dedik, kim bunu Anayasa mahkemesine götürdü? Gençlere belediyelerden burs veriyorduk. Gitti CHP Anayasa Mahkemesine başvurdu, bu bursları kesti. Ben istiyorum ki, ülkemizde doktorlar ihtiyacı karşılar düzeye gelsin. Bu ne yazık ki heryerin sorunu. Ama asgari düzeyde çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.