“ AK PARTİ ÇİZGİSİNİ KAYBETMİŞTİR”

2013 yılını değerlendiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, AK Parti’nin 2007 yılından sonra çizgisini kaybettiğini belirterek, “ AK Parti’nin dengesi balans ayarı bozulmuştur” dedi.Fethiye Belediye Başkanı Behçet...

“ AK PARTİ ÇİZGİSİNİ KAYBETMİŞTİR”

2013 yılını değerlendiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, AK Parti’nin 2007 yılından sonra çizgisini kaybettiğini belirterek, “ AK Parti’nin dengesi balans ayarı bozulmuştur” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, 2013 yılını değerlendirdi. Belediyecilik hizmetleri adına yoğun bir yılı daha geride bıraktıklarını ifade eden Saatcı, Fethiye, ülke ve dünya gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Saatcı, kendisi de dâhil olmak üzere kamu görevi yapan herkesin hesap vermekten kaçınmaması gerektiğini ifade etti. AK Parti iktidarıyla ilgili eleştirisini dile getiren Saatcı, AKP’nin 2007 yılından sonraki çizgisini kaybettiğini dile getirerek, “Bize göre yönetici yorgunluğu veya tek adamlığın yani başkasının kendisine rakip olamamasının vermiş olduğu rahatlıkla AKP 2007 yılına kadar olan çizgisini kaybetmiştir. ‘Ben ne yaptıysam doğru’ noktasına gelmiştir. Yaşanan son olaylarla birlikte AKP’nin tamamen dengesi ve balans ayarının bozulduğunu görüyoruz” dedi.

Fethiyelilere, ilçeye misafir olarak gelen vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına gönüllerince bir yıl dileyen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı yaptığı basın toplantısında, “Her şeyden önce Saygıdeğer Fethiyelilerin, ilçemize misafir olan vatandaşlarımızın ve basın mensubu arkadaşlarımın yeni yılını kutluyorum. Herkesin gönlünce bir hayat, uzun bir ömür dileklerimle, isteklerinin yerine geldiği bir yıl olmasını diliyorum. Ülkemiz için ise, iç barışın sağlandığı kamu görevi yapan başta şahsım olmak üzere bütün yetkililerin hesap vermekten kaçmadığı adaletin hüküm kıldığı, haklının hakkını aldığı ve kucaklaşmanın sağlandığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dünya’da ise İslam ve Türk Coğrafyasına değinen Saatcı, “Dünya’ya da baktığımız zaman İslam ve Türk coğrafyası diye tabir ettiğimiz 1918 yılında bizim terk ettiğimiz topraklarda kan ve gözyaşının dinmesini temenni etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor” dedi.

“Köy ve belde sorunlarına projelendiriyoruz”

Fethiye’de bu yıl içerisindeki gerçekleştirdikleri projelerden bahseden ve aynı zamanda Fethiye’ye yeni bağlanan köy ve beldelerin sorunlarıyla ilgili araştırma ve projelendirme çalışmalarını da başladıklarını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Fethiye’mize gelince son 1 yılın hesabını her yıl seçim yıl dönümlerinde vermeye çalışıyoruz ancak yılbaşı münasebeti ile bir değerlendirme yapmak gerekirse, Saygıdeğer Fethiyelilere yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmasında bizden en fazla istenen Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde çalışmalarımız sürüyor. Bu projemiz Şubat ayının sonu, Mart ayının başlangıcı gibi Allah izin verirse açılışı da gerçekleştirilecek. Bunun dışında halkımızın talep ettiği yol, kaldırım, alt yapı, köprü, yeşil alan gibi tüm belediyecilik işlemlerimizi sürdürdük. Rutin belediyecilik işleri dışında sayabilecek olduğumuz Karagedik’te sosyal tesisimiz var. Patlangıç, Menteşeoğlu ve Pazaryeri Mahallelerimizin sağlık problemlerini ortadan kaldıracak ve doktorlarımızın bölge vatandaşlarına daha iyi hizmet vereceği fiziki şartları daha da güzel olacak eski dille Sağlık Ocağı şimdi ise Halk Sağlığı Merkezi’ni bitirdik sayılır. Bunun da açılışını en kısa sürede mahalle sakinlerimiz ile birlikte yapmaya çalışacağız. Son zamanlarda görsel güzellik adına Devlet Hastanesi yolu üzerinde bulunan bir sulama kanalının nasıl olduğunu hep beraber görüyoruz. Bir de TOKİ’den aldığımız rekreasyon alanı var. Bu 5 yıl içerisinde hiç bir şey yapmamış olsaydık, mahkeme kararı ile TOKİ’nin elinden aldığımız rekreasyon alanı bile, tek başına bu yıl yapılan en güzel işlerden bir tanesi olurdu. Burada temizlik çalışmaları sürüyor. Burayla ilgili Hollanda’dan ve Ege Üniversitesi’nden gelen arkadaşlarımız çalışmalarını hazırladılar. Saygıdeğer Fethiyelilerin beğenisini sunarak, kent meclisi ile görüşerek bu projenin de hayata geçirilmesi için düğmeye basacağız. Ayrıca bu dönemde Fethiye Belediyesi olarak 3 ay sonra bize bağlanacak olan belde ve köylerle ilgili arkadaşlarım çok ciddi bir çalışma yapıyorlar. Köylerin ve beldelerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve vatandaşlarımızın beklentilerine yönelik proje çalışmaları devam ediyor. Yani biz kısmet olursa düğmeye bastığımız zaman İnlice’nin de, Gökçeovacık’ın da, Çengel’in de, Gökçeovacık’ın da, Karaçulha’nın da, Eldirek’in de, Çamköy’ün de, Esenköy’ün de, Göben’in de, Bozyer’in de problemlerini ve sıkıntılarının nasıl giderileceğiyle ilgili çalışmalara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“AKP’nin balans ayarı bozuldu”

AKP iktidarı hakkında düşüncelerini de gazeteciler ile paylaşan Başkan Saatcı, “Fethiye’deki son gündem olaylarıyla ilgili de bir kaç kelam etmem gerekiyor. Allah var, 2007 yılına kadar birçok projenin altına imza atan AKP iktidarı, son dönemlerde özellikle de Gezi olaylarından itibaren bize göre yönetici yorgunluğu veya tek adamlığın yani başkasının kendisine rakip olamamasının vermiş olduğu rahatlıkla 2007 yılına kadar olan çizgisini kaybetmiştir. ‘Ben ne yaptıysam doğru’ noktasına gelmiştir. Gezi olaylarıyla birlikte iktidarın tamamen dengesinin, balans ayarının bozulduğunu görüyoruz. O zamandan sonra iktidarda bir tane bile aklıselim çıkış göremedik. Ama dershanelerin kapatılması ama kızlı erkekli öğrencilerin kaldığı evlerin gözetim altına alınması ve son olarak da hepimizin gözü önünde cereyan eden yolsuzluklarla ilgili, ‘hesap vermekten kaçınıyor’ itibarını kamuoyunda oluşturulmasının hiç doğru olmadığını, bu tavrın devamı halinde de herhalde AKP’nin sonun başlangıcında olduğunu kamuoyu gibi bizde böyle değerlendiriyoruz. Sayın Başbakanımız ve ilgili bakanlarımız sıcağı sıcağına, arkasında gerçekten dış güçler varsa dış güçleri ortaya koyup, kendi evlatlarını korumanın yanında ‘Benim oğlum olsa da yakasına yapışın’ denseydi. Şuan iktidar partisi herhalde yüzde 70, 80 oy oranına yükselebilir, 2015 genel seçimlerinde -şuan büyük ihtimal erken seçime gidilebilir- çok daha farklı bir noktada olabilirlerdi. Kamu görevi yapan herkesin hesap vermekten kaçınmaması gerektiğini sözlerimin başında ifade etmiştim. Yine tekrarlıyorum” dedi.

“Adalette teraziler eşit olmalı”

Son günlerde yaşanan hukuki sürece de değinen Saatcı, “Tabi ki hukuk benim karşımdakileri bertaraf ederken ya da onları cezalandırırken iyi, ama benim yapmış olduğum yanlışlığı cezalandırırken kötü olamaz. Teraziler eşit olmak zorunda. Bana göre az, sana göre fazla olmaz. Terazi eşit olursa o zaman Adalet Mülkün Temeli oluyor. Bir taraf az bir taraf çok olduğu zaman mülkün temeli olmuyor. Başkalarının temeli oluyor. İnşallah bu terazilerin her konuda eşit değerlendirildiği askeri, siyasi ve hukuki vesayetin olmadığı bir 2014 temenni ediyorum. En önemlisi de bu. Çünkü eninde sonunda her birimiz gidip hâkim, savcının önünde ya da inancımız gereği münker ve nekir meleklerin önünde hesap vereceğiz.  Bu dünyada hesabını veren ahirette de çok rahat verir. Bu dünyada kamu görevi yapan herkesin hesap vermekten kaçmaması gerekiyor. Benim diyeceklerimin özeti bu. 2014 yılının önce herkesin vicdanına sonra ise hâkim ve savcılara hesap vermekten kaçmadığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.