AK Parti 600 Kişi ile Ata’sını Marmaris’te Andı

Marmaris Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 09.05'te siren sesleriyle saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene Marmaris...

AK Parti 600 Kişi ile Ata’sını Marmaris’te Andı

Marmaris Atatürk Meydanı'nda düzenlenen tören çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 09.05'te siren sesleriyle saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Erdem ile Süleyman Soylu, AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, askeri ve resmi erkan , sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 74'üncü yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Atatürk’ü şükranla andıklarını ifade eden Başkan Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ne mutlu ki, onun genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasiyle taçlanmış olarak yine onun işaret ettiği hedefler istikametinde varlığını sürdürmektedir. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancımız tamdır. Atatürk’ün temel felsefesi, bu ülkeyi muasırlaştırmak, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Tüm nesillerin, Atatürk’ü çok iyi tanıması, iyi anlaması ve hedefleri hakkında bilgi sahibi olması ülkemizin geleceği açısından da büyük önem taşımaktadır.”.

Türkiye, bugün Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyet değerlerimizi her türlü siyasi ve toplumsal tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Ben, bu düşüncelerle aramızdan ayrılışının74’üncü yıldönümünde kendisini bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum."

Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk  Siirt'in Pervari İlçesi'nde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 asker için başsağlığı mesajı yayınladı. Vatan savunmasında şehit olan Mehmetçiklere Allah’tan rahmet dileyen İl Başkanı Öztürk şehitlerin acılı aileleri ve Türk Ulusuna baş sağlığı diledi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.