Aile içi şiddetin nedeni iletişimsizlik

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Aile İçi Şiddet’ seminerinde konuşan Eğitim Uzmanı Salih Özgür, aile içi şiddetin temelinde iletişimsizliğin yattığını söyledi.Aile ve Sosyal Politikalar...

Aile içi şiddetin nedeni iletişimsizlik

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Aile İçi Şiddet’ seminerinde konuşan Eğitim Uzmanı Salih Özgür, aile içi şiddetin temelinde iletişimsizliğin yattığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yetişkinlere yönelik düzenlenen ‘Aile İçi Şiddet’ semineri Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) konferans salonunda yapıldı. Seminere Vali Yardımcısı Kamil Koten ve aileler katıldı. Seminer Eğitim Uzmanı Salih Özgür tarafından verilirken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili M. Ali Kariptaş, 40 ilde düzenlenen seminerin Muğla’da Merkez ve Fethiye ilçesinde düzenlediğini belirterek, “Kadına şiddet konusunda bakanlığımız tarafından çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Türkiye’de kadına yönelik şiddetin oranı Muğla’ya oranla yüksek. Bu tür seminerler aile içi şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik katkıları olacaktır” dedi.

Eğitim Uzmanı Salih Özgür ise Muğla’nın kadına şiddet konusunda Türkiye ortalamasının altında olan bir kent olduğunu söyledi. Özgür, “Oturduğumuz binanın üst katlarına ya da karşı binaya hızsız girdiğini görsek toplum olarak duyarlılık gösterip muhakkak müdahale ederiz. Hiç olmazsa 155 ihbar hattından polisi ararız. Fakat üst kattaki dairede şiddet içerikli gürültü duyan insanımızın, çocuk yada eşlere şiddet ediliyor olduğunu bilmesine rağmen 'aile içi işlere karışmamak gerekli diyerek' karışılmaz ve bir tepki ortaya konulmaz” dedi.

Erkeklerin kendini karşısındakinden güçlü hissetmesi durumunda öfkelendiğini, zayıf hissettiğinde ise korktuğunu belirten Özgür, “Ama fıtraten güçlü olarak yaratılan erkeğin bu üstünlüğünü çocukları ya da eşi üzerinde şiddet unsuru olarak kullanması hiç bir şekilde kutsal kitabımıza, geleneklerimize ve tarihimize uymaz” ifadelerini kullandı.

Yapılan bir anket çalışmasından örnek veren Özgür, çok sayıda evli çift üzerinde hem erkelere hem kadınlara aynı soruları sorarak anket yaptıklarını ve bu ankette ilginç sonuçlara ulaştıklarını belirtti. Erkeklere sorulan 'Eşinize hiç şiddet uyguladınız mı?' sorusuna yüzde 99 erkeğin hayır, yüzde 1 erkeğin evet cevabını verdiğini, ama bu erkeklerin eşlerine sorulan 'eşiniz size şiddet uyguladı mı?' sorusuna yüzde 57 evet, yüzde 43 hayır cevabının verdiğini bunun da erkeklerin bir tokat yada duygusal şiddeti, şiddet kabul etmediklerini ve davranışlarının normal olduğunu düşündüklerini, bunun da çok tehlikeli ve yıkılması gereken bir anlayış olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.