Aile Hekimliği’nde “Randevu” sistemi

Geçtiğimiz dönemlerde hayata geçen Aile Hekimliği’nde “Randevu” sistemi getiriliyor. Ülke genelinde ve Muğla’da bu doğrultudaki altyapı çalışmaları tamamlandı. Bundan böyle vatandaşlar Aile Hekimine önceden randevu alarak...

Aile Hekimliği’nde “Randevu” sistemi

Geçtiğimiz dönemlerde hayata geçen Aile Hekimliği’nde “Randevu” sistemi getiriliyor. Ülke genelinde ve Muğla’da bu doğrultudaki altyapı çalışmaları tamamlandı. Bundan böyle vatandaşlar Aile Hekimine önceden randevu alarak gidebilecek ve sıra beklemek zorunda kalmayacak.

Yeni sistem ile ilgili olarak açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Nuri Ceyhan; “2009 yılında başlatılan Merkezi Hastane Randevu Sitemi (MHRS)çalışmaları  tamamlanarak 2011 yılında hizmetin ülke geneline yaygınlaşması sağlanmıştır. Hastane Randevu Merkezi; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak Hastaneler , Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ve artık bağlı olduğu Aile Hekimliği Birimlerinden de 182 Hastane Randevu Merkezini arayarak canlı operatörlerden veya web (www.hastanerandevu.gov.tr )üzerinden randevu alabilmeleri için hazırlıklar tamamlanmıştır.”dedi.

Uygulama bugün başlıyor

Yeni sistemin verilen sağlık hizmetinin kalitesini arttıracağını belirten Ceyhan, uygulamanın bugün itibarıyla başlayacağını bildirdi. Ceyhan; “Ülkemiz genelindeki vatandaşlarımızın istedikleri hastaneden ve istedikleri hekimden randevu almalarını sağlayan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması 01.07.2013 tarihi itibarı ile aile hekimliği birimlerini de kapsayacak, vatandaşlarımız Alo 182, www.hastanerandevu.gov.tr web adresi ve mobil cihazlarla aile hekimlerinden randevu alabileceklerdir.

Böylece vatandaşların aile hekimlerinden daha iyi hizmet alabilmesi , muayene sırası beklememeleri ve hastaya ayrılan sürenin daha uzun ve verimli olması planlanıyor. “ diye konuştu.

HABER: Türker Çermik

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.