Ahilik Haftası başladı

Bu yıl 7.’ncisi gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlendi.Kurşunlu...

Ahilik Haftası başladı

Bu yıl 7.’ncisi gerçekleştirilen Ahilik Kültürü Haftası, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlendi.

Kurşunlu Cami’sinde düzenlenen törene Vali Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Halit Deveci,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Çiçek: “Ahilik disiplin, iş ahlakı, dayanışma ve birlik demektir. Esnaflarımızın birbirleriyle kaynaşmasını ve yardımlaşmasını sağlar. Ahi Evran'ın esnaf ve sanatkarlara miras bıraktığı ticaret ahlakı günümüzde de yaşatılmalıdır. Esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor, hayırlı kazançlar diliyorum.” dedi.

Vali Çiçek, yılın Ahisi seçilen Ortaca’da traktör tamirciliği yapan Hasbi Yabar’a Ahilik kaftanı giydirerek plaket verdi. Daha sonra kutlama komitesi tarafından yılın en iyi ve örnek esnafı seçilen esnaflara ödül ve plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Bu haber toplam 142 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.