Afet riski bulunan köylerde eğitim

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce afet riski bulunan köylerde afetlere karşı hazırlık eğitimleri veriliyor. İlki Datça İlçesine bağlı Cumalı köyünde başlayan eğitime İl Afet ve Acil Durum Müdürü M.Temel Kışlal,Şube...

Afet riski bulunan köylerde eğitim

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce afet riski bulunan köylerde afetlere karşı hazırlık eğitimleri veriliyor. İlki Datça İlçesine bağlı Cumalı köyünde başlayan eğitime İl Afet ve Acil Durum Müdürü M.Temel Kışlal,Şube Müdürü Dilek Özgül,Eğitim Uzmanı Koray Ece ve Jeofizik Mühendisi Akın Aydoğan katıldı.

Köy halkı ve öğrencilerin katıldığı eğitimde  bölgenin afet riski ve afetlerden korunma, orman ve konut yangınları ile  müdahale ve korunma yöntemleri, sivil savunma tedbirleri ve İlkyardım konuları anlatıldı,ihtiyaç sahiplerine kitap ve giysi yardımı yapıldı.Yapılan eğitim çalışması nedeniyle  Köy muhtarı  Varol Kayan ve köy halkınca duyulan memnuniyet dile getirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü M.Temel Kışlal, yaptığı açıklamada;

“Halkımızda afet ve sivil savunma bilinci oluşturarak önleyici, koruyucu ve kurtarıcı tedbirlerin alınması ile afet zararlarının en aza indirilmesi maksadıyla hazırlanan  EğitimPlanı”nda her yıl yapılan sivil savunma yükümlüleri, kamu personeli, öğrenciler ve halka yönelik eğitimlere ilave olarak bu yıl afet tehlikesine maruz kalma ihtimali mevcut köylerimiz de eğitim kapsamına alınmıştır.Köy eğitimlerinde teknik personelimizce köyün afet riski ve alınması gereken önlemler anlatılmakta , eğitim uzmanı tarafından da sivil savunma tedbirleri, orman ve konut yangınları ile ilkyardım konularında eğitim verilmektedir.”dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.