AFAD ve UMKE’den tatbikat

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Muğla Ulusal Medikal Kurtarma(UMKE) ve Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ortak deprem tatbikatı gerçekleştirdi.İlçeye bağlı İçmeler mahallesinde eski bir...

AFAD ve UMKE’den tatbikat

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde Muğla Ulusal Medikal Kurtarma(UMKE) ve Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ortak deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

İlçeye bağlı İçmeler mahallesinde eski bir otel inşaatında gerçekleştirilen tatbikat Gerçeği aratmadı. tatbikatta, senaryo gereği deprem esnasında çöken bir otelin enkazında mahsur kalan yaralılar UMKE ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Afet Birim sorumlusu Hakan Babayiğit, tatbikat hakkında bilgi vererek şunları söyledi. Muğla'nın deprem kuşağında olması nedeniyle böyle tatbikatları sıklıkla düzenliyoruz.Bugün tatbikatımızın ikinci ve son günü. Burada senaryo gereği bir deprem meydana geliyor ve iki yaralı enkazda kalıyor. İlk olarak AFAD ekipleri olay yerine gelerek güvenliği alıyor daha sonra telsizle UMKE ekiplerine bilgi veriyor. Güvenliği alınmış alana gelen ekipler yaralının ilk müdahalesini olay yerinde yaparak dışarı çıkartıp ambulansa teslim ediyor" dedi. Babayiğit UMKE ekiplerinin 5'er kişilik ekiplerden oluştuğunu ve Muğla genelinde 71 kişinin tamamen gönüllülük esasına göre bu birimlerde hizmet verdiğini kaydetti.2'si Muğla şehir merkezinde olmak üzere, Marmaris, Fethiye, Dalaman, Bodrum ve Milas ilçelerinde toplam 7 UMKE araçları bulunduğunu da belirten Babayiğit, "Bu araçlarımızla merkeze ihbar geldikten en geç 45 dakika sonra olay yerinde yaralılara müdahale edebilecek durumdayız" dedi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.