Adli Tıp Kurumu açıldı

Adli Tıp kurumu Muğla-Yerkesik Şube Müdürlüğü düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Yerkesik’te düzenlenen törene AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,...

Adli Tıp Kurumu açıldı

Adli Tıp kurumu Muğla-Yerkesik Şube Müdürlüğü düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Yerkesik’te düzenlenen törene AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin,  Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Önal Bozdağ, Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çelebi, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Adli Tıp Kurumu şubesinin Yerkesik’te açılmasında katkı ve emek veren herkese teşekkür ederken, “Böyle bir kurum Muğla ve ilçeleri için gerekliydi. Yeni projelerimiz de bundan sonra inşallah hayata geçecek. Bu iki binanın açılışı Muğla için önemli. Bu kurum büyükşehir statüsüne geçen Muğla için ayrı bir önem taşımaktadır. Artık adli vakalar ilimizde hızlı bir şekilde çözülecek”dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ise, “ Adli Tıp kurumunun açılmasında bütün kurumlarımız büyük çaba sarfettiler. Kurumumuz 30 Ekim 2012 tarihinde hizmete sunulmuştu. Bu arada kurumumuzun büro malzemeleri  Açık Ceza İnfaz kurumu atölyesinde yapıldı. Bugüne kadar kurumda 96 otopsi işlemi, 882 canlı muayene yapıldı. Kurumumuz şu anda merkez ilçe ile müstakil ağır ceza merkezi olan Fethiye ve bağlı ilçelerden gelen taleplerle sınırlı olarak hizmet veriyor.  Adaletin daha hızlı gerçekleşmesi bakımından çok önemli bir fonksiyonu olan merkezimizin faaliyete geçmesinde emeği ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce burada yaptığı konuşmasında, “ Toplumsal algının baş aktörü otopsidir. Daha iyi şartlarda otopsi yapılmalı diye düşündük. Ülkemizde kadına, çocuğu yönelik fiziksel ve cinsel travmalara maruz kalanlar çoğaldı. Bizim Muğla adına kurulan Adli Tıp Kurumu bir eksiklikti. Bu eksikliğin giderilmesi ile artık adalet geç te olsa yerini bulmayacak bir an evvel yerini bulacak. Otopsi yapılan maktüllerin yakınları cenazeleri almak için İzmir’e gidip gelmek zorunda kalıyorlardı. Artık bundan sonra işlemler Muğla’da hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Adli Tıp Kurumu Muğla-Yerkesik Şubesi’nin açılışın Muğla’nın il oluşunun 100. Yılına denk gelmesi ise ayrı bir sevinç. “dedi.

Aynı zamanda Yerkesikli olan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden törende yaptığı konuşmada, “ Kurumun bugünkü noktaya gelerek açılmasında herkesin katkısı çok büyük. Ortaya eser koymak kolay bir iş değil. Herkes bu anlamda görevini yeterince yaptı. Yüreğini ortaya koydular. Muğla’ya Adli Tıp kurumu şubesinin açılmasında Bakanlıkta da büyük sevinç ve heyecan yaşandı. Biz çok çalıştık. Üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirdik. Türk halkı her zaman her şeyin en iyisine layık. “dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Adli Tıp Kurumunun teknik özellikleri hakkında bilgi verirken , “ İlimizde ve ilçelerimizde meydana gelen adli nitelikli ölümlerle ilgili otopsilerin yapılması ceset ve yakınlarının başka illere giderek mağdur edilmemesi ayrıca olayları aydınlatmak için bazı laboratuar tetkiklerinin de yapılabileceği adli tıp şube müdürlüğü aynı zamanda Uluslar arası Muayene Protokolleri çerçevesinde mağdurların örselenmeyeceği, insan haklarını temel alan, Cinsel Suç Başvuru Merkezi olarak Türkiye’ye örnek teşkil edecek. “şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adli Tıp Kurumu Muğla-Yerkesik Şubesi’nin açılışı protokol üyeleri tarafından hep birlikte gerçekleştirildi.

112 Acil İstasyonu da açıldı

Buradaki açılış töreninin ardından ise Yerkesik 112 Acil İstasyonunun açılışı da gerçekleştirildi. Bilindiği gibi Ankara’da ticari faaliyet gösteren Ferşat Group  tarafından bağış yolu ile yapımı gerçekleştirilen Yerkesik 112 Acil İstasoyunu’nun inşaatı taşeron firmanın işi terk etmesi yüzünden bir süre yarım kalmıştı. Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin’in yüklenici firma nezdinde yaptığı girişimler sonucu firma işi başka bir taşeron firmaya vermişti. Bunun üzerine hızlı bir şekilde devam eden inşaat çalışmaları yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.

112 Acil İstasyonunun açılış töreninde sırasıyla Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf  Demirci, Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, istasyonu bağış yolu ile yaptıran firma sahibi Dr.Oktay Ferşat, Muğla Milletvekili Yüksel Özden birer konuşma yaparak 112 Acil İstasyonunun yöre insanına hayırlı olmasını dilediler.  Daha önce Yerkesik Sağlık Ocağı’na konuşlandırılan 112 Acil Ekipleri açılıştan itibaren yeni binaya taşınacaklar. İstasyon ve ekipleri Yerkesik ve Köylerinde yaşayan 10 binin üzerinde vatandaşa hizmet götürecekler. Yerkesik 112 Acil İstasyonu ile birlikte Muğla ve çevresinde hizmete giren istasyon sayısı 44’e ulaşmış bulunuyor.

Bu haber toplam 310 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.