ADD’den tutukluluk sürelerine tepki

ADD Muğla Şubesi’nden yapılan açıklamada, Ergenekon ve Balyoz davalarında tutukluluk sürelerinin hukuk dışı olduğuna dikkat çekilerek ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumu da göz önüne...

ADD’den tutukluluk sürelerine tepki

ADD Muğla Şubesi’nden yapılan açıklamada, Ergenekon ve Balyoz davalarında tutukluluk sürelerinin hukuk dışı olduğuna dikkat çekilerek ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun sağlık durumu da göz önüne alınarak derhal serbest bırakılması istendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Muğla Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yıllardır kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Ergenokon ve Balyoz davalarının düzmece iddialarla açıldığını ve tutukluluk sürelerinin de hukuk dışı ve insan haklarına sığmadığı belirtildi.

Açıklamada, Fatih Hilmioğlu başta olmak üzere haksızlığa uğrayan tüm tutukluların bir an önce serbest bırakılmaları istenirken; “

Önceki Malatya İnönü Üniversitesi rektörü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Yönetim Kurulu üyelerinden olan Sayın Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, çalışmalarıyla bilim dünyasına önemli katkılar yapmış, rektörü olduğu üniversiteyi Türkiye’nin sayılı bilim yuvalarından biri haline getirmiş bir bilim insanıdır.

17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanan Fatih Hilmioğlu, 4 Haziran 2009 da cezaevinde hastalanarak hastaneye kaldırıldı ve yüz felci ile karaciğer fonksiyonlarında ciddi ve hayati tehlikeler oluşmasına rağmen tahliye talepleri reddedildi. Bu süre zarfında trafik kazasında oğlunu yitiren Hilmioğlu’nun hem sağlık hem de psikolojik durumu daha da kötüleşti ve son sağlık raporlarına göre karaciğerinde üçüncü bir kanser modülü bulundu.

Sahte delillerle, yargılamalar yapan ve uzun tutukluluk süresini cezaya dönüştüren “adalet” sistemi, İlhan Selçuk, Türkan Saylan, Uçkun Geray, Kuddusi Okkır gibi yurtseverlerin ölümlerini hızlandırmıştır.

Gerçek teröristler Habur da törenlerle karşılanıp serbest bırakılırken, Atatürkçü bilim adamlarını, siyasetçileri, gazetecileri ve subayları tutuklayan yargı bugün Türkiye’nin tartışma konusu haline gelmiştir.

Kuvvetler ayrılığı ilkesi çerçevesinde, yargı bağımsızlığını ve yargıç güvencesini sağlayan, toplumun yargıya güvenini yeniden sağlamaya dönük yasal değişiklikler yapmak gerekirken, siyasi iktidarın “paralel yapılanma” adını verdiği yasa dışı yapılanmayı tasfiye etmek amacıyla yargıyı daha da siyasallaştıracak adımlar atması kabullenilemez.

Siyasi iktidar, bugün gerek HSYK değişiklik tasarısıyla, gerekse Anayasa değişiklik önerisiyle yürütmenin yargı üzerindeki baskısını daha da arttırmak istemekte, yargıyı tamamen bağımlı hale getirmeye çalışmaktadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Sayın Hilmioğlu ve diğer yurtseverlerin haklarını sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz.”denildi.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.