ADD’den sendikalara destek ziyareti

Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan Şubesi temsilcileri Maden-İş ve Tes-İş sendikalarını ziyaret etti. Yatağan'da özelleştirme girişimlerine karşı verilen mücadelenin masaya...

ADD’den sendikalara destek ziyareti

Atatürkçü Düşünce Derneği Muğla Şubesi ile Atatürkçü Düşünce Derneği Yatağan Şubesi temsilcileri Maden-İş ve Tes-İş sendikalarını ziyaret etti. Yatağan'da özelleştirme girişimlerine karşı verilen mücadelenin masaya yatırıldığı görüşmelere; ADD Muğla Şube Başkanı Burak Erbay ile ADD Yatağan Şube Başkanı Mahmut Ayık ve yönetim kurulu üyeleri ile aynı zamanda ADD üyesi olan ve geçtiğimiz günlerde Muğla Merkez Menteşe Belediye Başkanlığı aday adaylığını da açıklayan Hilmi Giresun katıldı.

ADD Muğla Şube Başkanı Burak Erbay, görüşmeler sırasında yaptığı açıklamada; “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak milli değerlerimize ve miraslarımıza sahip çıkmak en temel görevlerimizden. Muğla'nın en büyük kuruluşları olan kömür ocakları ve santraller çok önemli ancak, bu değerlerin özelleştirme planları içine dahil edilmesi kabul edilemez. ADD Muğla Şubesi olarak Yatağan'da özelleştirme girişimlerine karşı verilen mücadeleyi yakından takip ediyoruz. Özelleştirme girişimlerini defalarca püskürten Yatağan ile gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizde bütün gücümüzle bu direnişin içinde olacağız. Büyük bir miting yapılarak özelleştirmeye karşı verilen mücadelenin yurt çapında duyurulması planlanıyor. Bu süreçte bizde elimizden geleni yapacağız ve mitinge hazırlanacağız. Üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız ve hakkımızı savunacağız. Sesimizi duyurmak amacıyla Muğla'da sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin katılımıyla Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birliği'ni kurduk. Sesimizi bu kanal aracılığıyla duyurmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde önemli girişimlerimiz olacak” dedi.

ADD temsilcilerine Yatağan'da özelleştirmeye karşı verilen mücadele hakkında detaylı bilgi veren Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin ise, “Özelleştirme sürecinde Kütahya'da da olduğu gibi bütün iş yerlerinde emekçi kardeşlerimize destek verdik. Ancak artık Yatağan son nokta haline geldi. Buradan geçit yok. İş yerlerimizi bütün gücümüzle, ne pahasına olursa olsun savunacağız. Büyük bir miting yapıp ciddiyetimizi ortaya koymak hedefindeyiz. Tabi ki bu direnişte halkın desteği çok önemli. Çocuklarının bu iş yerlerinden ekmek yemeye devam etmesini isteyen herkes bu mücadeleye ortak olmalı. ADD temsilcilerine de verilen destek nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bu işyerleri bizim veya onların değil, değerlerimize sahip çıkmanın önemini kavrayan herkesin. İşyerlerimizi özelleştirmeye kurban vermemek adına bedel ödemeye hazırız” diye konuştu.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.