ADD, Uğur Mumcu’yu andı

Türk Basınının cesur kalemi Uğur Mumcu, karanlık odaklar tarafından katledilişinin 22. Yıldönümünde bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da anılıyor.ADD Muğla Şubesi adına bir açıklama yapan Başkan Cüneyt Erkmen...

ADD, Uğur Mumcu’yu andı

Türk Basınının cesur kalemi Uğur Mumcu, karanlık odaklar tarafından katledilişinin 22. Yıldönümünde bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da anılıyor.

ADD Muğla Şubesi adına bir açıklama yapan Başkan Cüneyt Erkmen Özbayır;  Aydınlanma yolundaki çabaları, güçlü kalemi ile aydınlanma ışığını geniş halk kitlelerine ulaştırmaya çalışan Uğur Mumcu, diğer aydınlanmacılar gibi birçok engel ile karşılaşmıştı. Aydınlanmadan korkanların uyanışlardan korkmaları boşuna değildir doğal olarak. Onlar bu nedenle korku içinde geniş kitlelerin demokratik hak ve özgürlüklerine ket vurmaya çalışmışlar, baskı ve zulüm uygulamışlardır. Mumcu da bu acılardan nasibini almıştı.”dedi.

Özbayır, açıklamasında şunları söyledi:

“Mumcu 40 yıllara ışık tutan değerlendirmeleri, 1919-1925 dönemindeki ayaklanmaları, Mustafa Kemal’e planlanan suikastı, Parlamentoya giren TİP olayının analizi, 1960 ihtilalinin içeriden nasıl göründüğünü, 12 Mart dönemini, Ticaret, siyaset mafya ilişkilerini, Rabıta denen gizli karanlık dehlizleri, 80 dönemi ve 12 Eylül adaletini, yolsuzlukları, silah kaçakçılığı ve terör ilişkisini, korkusuzca yazan ve gelecek nesillere ışık tutan araştırmaları ile kuşkusuz başucu yapıtlarını bize kazandırmış bir aydındır.

Faşizmin karanlık yüzü daima aydınlıktan, aydınlanmadan korkar. Ticaret, siyaset mafya ilişkileri, uluslararası emperyalizm ve yerli işbirlikçileri Uğur Mumcu’nun korkmadan olayların üzerine gidişinden, silah kaçakçılığı ile terör ilişkilerinin açığa çıkmasından, dinin siyasete alet edilerek düzenlenen kumpasların ve tatlı kazançların kaybolmasından korkmalarına neden oldu. Tehditler korkutmalar ve sonunda diğer aydınlanmacı çağdaş aydınlar gibi bir ocak sabahı aracına konulan bomba ile susturuldu.

1993 yılındaki cinayetin kovuşturması ne yazık ki hala, vicdanları rahatlatacak bir şekilde sonuçlanmadı. Derin devlet çağrışımları ile ucu bucağı bilinmeyen dehlizlerin arasında kör bir adalet arayışı devam etmekte.

Abdi İpekçi, Doğan Öz,  Bedrettin Cömert,  Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç cinayetleri gibi maalesef Mumcu cinayeti de geçmişin karanlık tozlu rafları arasında yer alacak gibi görünüyor. Ancak, her yurtsever, devrimci çağdaş düşünceli aydınlara bu tozlu raflarda kaybolmaya terk edilen bu soru işaretleri dolu kovuşturmanın takipçisi olmak düşüyor. Biz de ADD olarak ulusun vicdanlarını kanatan bu savsaklamanın takipçisi olacağız. Anısı önünde saygıyla eğiliriz.”

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.