Aday adaylarına ve adaylara siyaset eğitimi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yaşam boyu öğrenme Araştırma ve uygulama merkezi, yerel seçimlerde aday adayı ve aday olan siyasetçilere 600 TL karşılığında, 125 saatten oluşan kurs düzenledi. Kurslar pazartesi günü başlıyor.Muğla’da,...

Aday adaylarına ve adaylara siyaset eğitimi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yaşam boyu öğrenme Araştırma ve uygulama merkezi, yerel seçimlerde aday adayı ve aday olan siyasetçilere 600 TL karşılığında, 125 saatten oluşan kurs düzenledi. Kurslar pazartesi günü başlıyor.

Muğla’da, ilk defa siyasi partilerden bağımsız aday ve aday adayları için kurs açıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından aday ve aday adaylarına 125 saatten oluşan kurs düzenlendi.

9 Mart Pazartesi günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda yeterli sayıya ulaşılması durumunda kurslar başlayacak. Kurs hakkında bilgi veren Öğretim Görevlisi Ömür Deliveli, kurs öncesi aday ve aday adayı gösteren siyasi parti teşkilatları ve aday veya aday adaylarının tamamına ulaştığını söyledi. Deliveli, bu projenin çok eski bir proje olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Üniversitemizin kurucu rektörü Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı zamanında gündeme gelen bir proje. Son olarak şu an aday olan rektörümüz Mansur Harmandar’a durumu izah ettik. O da böyle bir kursun açılmasının yararlı olacağını söyledi. Bize yapılan en büyük eleştiri, rektörümüzün aday olmasından sonra bunun gündeme geldiği yönünde. Biz bu projeyi yeni hayata geçirmiş değiliz. Rektörümüzün aday olması ile de ilgisi yok. Kurs açmamızdaki amacımız, yerel seçimlerde aday olan adaylara bu süreçte yapacakları hazırlıklar veya kazandıktan sonra gerekli temel bilgileri vermek. Hedef kitlemiz sadece bu dönem aday olanlar değil. Siyasetle ilgilenen herkes katılabilir." 9 Aralık Pazartesi günü kursun başlayacağını anlatan Deliveli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Haftada 2 gün Pazartesi ve Perşembe günleri kurs verilecek. Haftada 10 saat toplam 125 saat kurs vermeyi hedefliyoruz. Kurs ücretinin tamamı 600 TL olarak belirlendi. Hemen hemen her aday veya aday adayına ulaştık. Fakat beklentilerimizin altında bir katılım olacak gibi görünüyor. Eğer beklentilerimizi karşılarsa bir derslikte kurs vermeyi düşünüyoruz.”

Muğla’da ilk defa Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından açılacak ‘Yerel Yönetim Organlarına Aday Olanlar İçin Hazırlık Programı’ kursunun tanıtımına, CHP, MHP ve AK Parti’den aday veya aday adayı isimler katıldı. Kurs, Yrd.Doç. Dr. Ayşe Yıldız Özsalmanlı, Yrd.Doç. Dr. C. Fatih Türe, Doç. Dr. Aslı Taylı, Dr. Gülay Hız, Öğretim Görevlisi Serdar Çil, Öğretim Görevlisi Hüseyin Kurt, Öğretim Görevlisi Neslihan Dedeoğlu, Öğretim Görevlisi Kısmet Deliveli ve Öğretim Görevlisi Ömür Deliveli tarafından verilecek.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.