ADAÇAYI FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTU

Muğla'nın  Kavaklıdere ilçesinde, Kavaklıdere Belediyesi tarafından başlatılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında Çatak Mahallesi’nde adaçayı fideleri toprakla buluştu.Kavaklıdere Belediyesi tarafından...

ADAÇAYI FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTU

Muğla'nın  Kavaklıdere ilçesinde, Kavaklıdere Belediyesi tarafından başlatılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında Çatak Mahallesi’nde adaçayı fideleri toprakla buluştu.

Kavaklıdere Belediyesi tarafından başlatılan Lavanta,  Kekik,  Adaçayı, Karabaş Otu ve Kantaron bitkilerinin yetiştirilmesi ve işlenmesi amaçlanarak başlatılan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği projesi kapsamında ilçenin Çatak Mahallesi’nde adaçayı fide dikimi yapıldı.

Kavaklıdere Kaymakamı Mustafa Arslanşahin de bölgede inceleme yaparak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Önümüzdeki günlerde belediyemize ait diğer mahallelerimizdeki arazilerimizde adaçayı ile birlikte kekik dikim çalışmaları ile devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

VERİMSİZ TOPRAKLARI EKONOMİK OLARAK DEĞER KATALIM İSTİYORUZ”

Üretilen bitkilerin ilerleyen süreçte paketleyerek satma projelerinin de olduğunu söyleyen Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, “Belediye Başkanlığı olarak tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili başlattığımız proje devam ediyor. Lavantayı güz mevsiminde dikmiştik. Şimdi bu mevsimlerde de adaçayı ve kekik dikimine başladık. Önümüzdeki hafta da kekik fidelerimiz geliyor, onları dikeceğiz. Toplamda 150 bin kekik, 150 bin de adaçayı olmak üzere toplamda 300 bin fidesinin dikimini önümüzdeki günlerde tamamlayacağız. Bunları paketlemekle de ilgili bir projemiz var. Yani sadece üretmek değil de paketleyerek satılmasıyla ilgili de projelerimiz var. Verimsiz toprakları ekonomik olarak değer katalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.