AÇM'YE ZİYARET

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi Başkanı Pınar Boyacı, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri...

AÇM'YE ZİYARET

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şubesi Başkanı Pınar Boyacı, Muğla Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri Muğla 112 Acil Çağrı Merkezini ziyaret etti. 

Engelli vatandaşlarımızın acil durumlarda ihtiyaç duydukları ilgili 112 birimine hızlıca bağlanmalarını ve yaşadıkları, gördükleri acil durumu kolayca ilgililere bildirmelerini sağlamak üzere geliştirilen ENGELSİZ 112 mobil uygulaması hakkında Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya'dan bilgi alan Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik ve Dernek üyeleri uygulamanın önemine vurgu yaptılar.

Uygulama ile engelli vatandaşlar ücretsiz olarak kişisel telefonlarına indirecekleri mobil uygulama aracılığıyla 112 Acil Çağrı Merkezine anında bildirimde bulunabiliyor. Yetkin 112 personeli ile görüntülü konuşma başlatıp ya da anlık mesajlaşma ile yine uygulama üzerinden yaşadığı (sağlık, güvenlik, yangın vb.) sorunları bildirebiliyor.

Bozçelik, “Engelli vatandaşlarımız dilerse uygulama üzerinden hâlihazırda var olan sağlık problemlerini kayıt edebilir, acil durumda ulaşılacak yakınlarının iletişim bilgilerini sisteme girerek 112 personelinin “Acil Çağrı” anında bu bilgileri görmesini sağlayabilir. Böylece süreçte daha etkin ve hızlı hizmet verilmiş olacaktır” dedi.

Mustafa Yıldırım

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.