“ACİL”in sorunu “ACİLEN” çözülmeli (ÖZEL HABER)

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Muğla şehir merkezi ve diğer ilçelerde örnek çalışma ve projeleri hayata geçirirken, vatandaşlara daha hızlı ve çağdaş bir sağlık hizmeti vermek için vatandaş odaklı çalışıyor. Bu doğrultuda...

“ACİL”in sorunu “ACİLEN” çözülmeli   (ÖZEL HABER)

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Muğla şehir merkezi ve diğer ilçelerde örnek çalışma ve projeleri hayata geçirirken, vatandaşlara daha hızlı ve çağdaş bir sağlık hizmeti vermek için vatandaş odaklı çalışıyor. Bu doğrultuda bir çok örnek proje hayata geçirilirken Muğla Merkez ve diğer ilçelerde olası kazalara ya da hastalara daha hızlı ulaşmak için 112 ACİL İstasyon sayısı, ekipleri ve ambulansları da arttırıldı.

Bu çalışmalar çerçevesinde hayata geçirilen projelerden birisi de Muğla Merkeze bağlı Yerkesik Beldesinde yapımına başlanan 112 ACİL İstasyonu.

Ankara’da ticari faaliyet gösteren bir firma, istasyonu bağış yolu ile yapmak için gerekli başvuruları yaptı ve imzalanan protokolden sonra inşaata başladı. Yerkesik Belediyesi tarafından belediye mülkü olan eski ortaokul binasının bahçesinde tahsis edilen arsada inşaat yaklaşık 10 önce başladı. Su basmanı inşaatı tamamlandıktan sonra 2 katlı binanın sütunları çıkıldı ve ara katın demir kafesleri ve döşemeleri yapıldı. Hızlı bir şekilde ilerleyen inşaat 3 gün önce taşeron firmanın daha büyük çaplı bir iş alması sonucu mevcut işi terk etmesi yüzünden durdu.

Taşeron firmanın işi terk etmesi yüzünden çalışmalar dururken, beton dökümü öncesi hazırlanan kalıpların sökülmesi ile demir kafeslerin tamamı eğrilerek çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Vatandaşlar beldelerine ve köylere hizmet verecek olan böyle bir istasyonun yapılacak olmasından dolayı ilgililere ve yetkilere teşekkür ederken, bu aksaklığın bir an önce çözümlenerek inşaatın devam etmesini ve bir an önce tamamlanmasını istediler.

Tekin, müdahale etti

Olay sonrası gelişmelere müdahale eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yüklenici firma ile irtibata geçti. Tekin, “ Bu istasyonu Ankara’daki bir firma bağış yolu ile inşa etmek için bize başvurdu. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra inşaat başladı. Fakat taşeron firma işi terk etmesinden dolayı inşaat durdu. Yüklenici firma yetkilileri de vakit kaybetmeden işi başka bir taşeron firmaya verdiler. Önümüzdeki hafta içinde yeni taşeron firma işi devralarak inşaat kaldığı yerden devam edecek”dedi.

İstasyon tamamlanması ile birlikte Yerkesik Sağlık Ocağına konuşlandırılmış olan acil ekipleri ve araçları bu binaya aktarılacak. İstasyon Yerkesik ve köylerinde ikamet eden 10 bin nüfusa hizmet verecek.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.