Acil numaralar bilinmiyor

AKUT Marmaris Ekibi Gönüllüsü Kayahan Tören düzenledikleri 'Deprem Öncesi Eğitim Semineri'nde ilginç detaylara dikkat çekti. Tören, vatandaşların acil durumlarda arayacakları numarayı çok iyi bilmediklerini 112 Acil Servis, 110...

Acil numaralar bilinmiyor

AKUT Marmaris Ekibi Gönüllüsü Kayahan Tören düzenledikleri 'Deprem Öncesi Eğitim Semineri'nde ilginç detaylara dikkat çekti. Tören, vatandaşların acil durumlarda arayacakları numarayı çok iyi bilmediklerini 112 Acil Servis, 110 İtfaiye ,155 Polis İmdat gibi numaraları çoğu vatandaşın bilmediğinin altını çizdi.

Tören, özellikle Hollywood filmlerini çok izleyen vatandaşların acil durumlarda 112 yerine 911'i aradığını bu nedenle 911'inde 112'ye bağlandığını ve artık 911 arandığında 112 Acil Servise yönlendirildiğini belirtti.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Marmaris üyelerine 'Deprem Öncesi Eğitim Semineri' veren AKUT Marmaris ekibi, deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi. Slaytlar ve videolar eşliğinde verilen seminerde deprem ve doğal afetlerde nasıl davranılması gerektiği anlatıldı. Depremde en önemli şeyin yaşadığımız bina olduğunu belirten Tören, binanın depreme dayanıklı olmasının önemli olduğunu ifade etti. Ülkemizin yüzde 92’sinin 1. derece deprem bölgesinde olduğunu anımsatan Tören, depremi üç bölüme ayırarak, deprem öncesi, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler olarak sıraladı. AKUT'un Türkiye genelinde 31 operasyon ekibinin bulunduğunu belirten Kayahan Tören, "AKUT olarak kaza, deprem, yangın, göçük, toprak kayması, hayvan kurtarma operasyonları gibi bir çok olayda yer alıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.