Acar’a silahlı saldırının duruşması başladı

30 Mart yerel seçimleri akşamı Marmaris’te Belediye Başkanı Ali Acar’ın Armutalan Mahallesi Şehit Ahmet Benler Caddesi'ndeki evinin önüne gelen bir araçtan tabanca ile ateş açıldığı iddiası ile ilgili davanın Muğla 1....

Acar’a silahlı saldırının duruşması başladı

30 Mart yerel seçimleri akşamı Marmaris’te Belediye Başkanı Ali Acar’ın Armutalan Mahallesi Şehit Ahmet Benler Caddesi'ndeki evinin önüne gelen bir araçtan tabanca ile ateş açıldığı iddiası ile ilgili davanın Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşma yapıldı. Duruşmaya iddianamede adı geçen şüpheliler katılmazken, Belediye Başkanı Ali Acar katıldı.

Adliye koridoru boşaltıldı

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma öncesi adliye önünde Marmaris’ten gelen Ali Acar destekçileri ‘Yargımıza güveniyoruz. Perdenin arkasındaki elin bulunacağına inanıyoruz’ pankartı açtılar. Sloganlar eşliğinde adliyeye giriş yapan Ali Acar, 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşması yaklaşık iki saat sürdü. Şüphelilerin katılmadığı duruşma salonuna davayı izlemek için gelenler de alınmadı. Adliye koridorunda bekleyen kalabalık salonda sesli konuştukları iddiası ile adliye dışına çıkarıldılar.

Tutuklu sanığın bulunmadığı davada şüpheliler Halil İbrahim Y. Erdoğan Ö., Şeniz B. ve Atilla Ç. hakkında kasten adam öldürmeye teşebbüs, silahla tehdit, mala zarar verme ve azmettirme iddiası ile yargılanacaklar. Duruşma sonrası açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “Bir seçimi kazanan belediye başkanının evi, koruması, ailesi, tüm aile fertleri, çocuklarıyla beraber resmen canlarına kast edilerek birkaç dakikalık bir zamanlamayla belki o aile fertlerinden dört beş tanesini vurulup öldürülebilecek. Umarım yargı da bunun üzerinde çok detaylı duracaktır” dedi.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.