Acar, Tarihi Çarşı’da inceleme yaptı

Marmaris Belediyesi, turizm sezonu öncesi tarihi çeşme meydanı ve çarşısında başlatılan iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.Çeşme Meydanı etrafında yapılan çalışmaları başkan yardımcısı İsmet Kamil Öner...

Acar, Tarihi Çarşı’da inceleme yaptı

Marmaris Belediyesi, turizm sezonu öncesi tarihi çeşme meydanı ve çarşısında başlatılan iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Çeşme Meydanı etrafında yapılan çalışmaları başkan yardımcısı İsmet Kamil Öner ve Halil Gökovalı'yla birlikte inceleyen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris’in kent dokusuna değer katmaya devam ettiklerine dikkat çekti. Çeşme Meydanı’nın Sevgi Yolu’nun devamı olarak cazibe noktası olacağını belirten Başkan Acar, ilerleyen dönemlerde kapalı çarşının diğer sokaklarında da vatandaşların talepleri doğrultusunda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra projenin devam edebileceğine işaret etti.

Bölgedeki çalışmalar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Acar Sevgi Yolu’nun vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini ve 12 ay boyunca Marmaris’in yerleşik insanlarına hitap edecek şekilde düzenlendiğini ifade etti. Bölgede bulunan iş yerlerinin de değer kazandığına dikkat çeken Başkan Acar, ticari olarak bölgedeki esnafın memnuniyetini gördüklerini ifade etti.

Acar,“Bölgenin hepsine bir anda girmemiz gerek bütçe gerekse zaman açısında mümkün olmadığı için. Elita Butiğin oradan Çeşme Meydanı, Barlar Sokağı ve Kale çıkışı ile birlikte Hafsa Sultan Kervansarayı'nın olduğu bölgeden Anatoliya’ya bağlanması adına projemizi sürdürüyoruz. Altyapının altında bulunan, Telekom, Aydem, temiz su, pis su ve yağmur suyu kanallarının kalıcı olması için önce altyapı çalışması yapılıyor. Ardından üst bölüm yapılarak bölge tamamlanmış olacak”

Kalıcı altyapı çalışmaları

Çeşme Meydanı’nda da düzenlemelerin yapıldığına dikkat çeken Başkan Acar; “Altyapı ile ilgili özellikle bu bölgede bulunan binalarımızın yağmur suyu hatlarını da yeni yaptığımız hatlarda toplayarak kalıcı çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca önceden kapalı olan bu caddenin üzerinin açılmasıyla birlikte binalarımızın değişik siluetleri de ortaya çıktı. Bu olumsuzlukları da en aza indirmenin yollarını arayarak çalışmalarımızı yapacağız. Ayrıca bu bölgede gölgelik sistemi, aydınlatma sistemi de beraber yapılacak. Bu çalışmalar bölgede hayatını sürdüren ve yaşayan mülk sahibi esnaf arkadaşlarla birlikte yapılacak. Bittiği zamanda aynı Yeniyol Caddesi’nin tamamındaki gibi güzel bir görüntü oluşacak. Böylece hem bölge esnafımız hem de bölgemize değer katmış olacağız” dedi.

"Çeşme tarihi değil”

Çeşme Meydanı’ndaki çalışmalar ve buradaki şadırvanın yıkılmasıyla birlikte esnafın merak ettiği çeşme sorusunu da yanıtlayan Başkan Acar, “ Elimizde alternatif birkaç projemiz var. Burada yer alan çeşme tarih boyunca burada yer alan bir çeşme değildi. Zamanında 12, 13 yıl önce yapılmış bir çeşmeydi. Şimdi en doğrusu neyse değerlendireceğiz. Söz konusu projeyi Esnaf Odası başkanımıza da verdik. Herkes şundan emin olsun adı çeşme olunca illa bir çeşme koymak şart değil. Ancak o beklentileri de değerlendireceğiz. Bölgemiz insanı proje tamamlandığında eskisinden çok daha güzel bir projeyle karşılaşacak” diye konuştu.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.